Vem är Ulysses S. Grant?

October 15

President Ulysses S. Grant var den 18: e USA: s president. Han var också befälhavare för armén av Tennessee och senare generallöjtnant i armén under det amerikanska inbördeskriget. Även erkänt som en god allmän, är hans arv som president inte en stor en.

Född 22 April 1822, Hiram Ulysses Grant kom från Point Pleasant, Ohio. Han växte upp i en stor familj, med fem syskon. Ulysses S. Grant ledde tydligen en tyst normalt liv tills han nominerades som kandidat för att delta i amerikanska militärakademin i West Point, New York. Han tog namnet "Ulysses S. Grant" eftersom hans kongressledamot hade nominerat honom under det namnet, att veta Grants mors flicknamn var Simpson. Grant fick registrera under det namnet, och höll det efter examen i mitten av hans klass som en fast medioker elev.

Mediokra, i själva verket präglas en hel del Ulysses S. Grants liv när inte förknippas med det militära. Även om, som Lt. Ulysses S. Grant, han var dekorerad för tapperhet i mexikanska-amerikanska kriget, efter att ha avgått från armén 1854, arbetade han flera jobb, inte på dem alla. Han hade gift Julia Dent 1848, och behöva försörja sin familj, gick Ulysses S. Grant till sin fars hem i Galena, Illinois och bad om ett jobb i läder butik. Hans far var en garvare.

Ulysses S. Grant arbetade fortfarande för sin far under våren 1861, och när presidenten Abraham Lincoln krävde 75.000 volontärer efter attacken mot Fort Sumter, Grant rekryterat ett företag av volontärer och gick med dem till Springfield, Illinois. Guvernören i Illinois var imponerad och erbjöd Ulysses S. Bevilja stånd att rekrytera och utbilda nya frivilliga. Grant överträffade på denna uppgift och i augusti 1861, befann sig en brigadgeneralgeneral av volontärer - utsedd av Abraham Lincoln själv.

Som brigad Generator Ulysses S. Grant, gick han på att uppnå initial striderna härlighet på striden av Forts Henry och Donelson i Tennessee. Han var mycket nästan besegrades vid slaget vid Shiloh, men förstärkningar kom i tid och han tvingade förbundsmedlemarmén i reträtt. Hans seger i slaget vid Vicksburg försäkrade hans varaktig berömmelse som en hård kämpe och sterling taktiker.

Efter Ulysses S. Grant fått Generator Robert E. Lees kapitulation vid Appamattox domstolsbyggnaden i Virginia, han kom in i politikens värld. President Andrew Johnson utsåg honom krigsministern, men de två oense på många punkter och Ulysses S. Grant körde för president i 1868 och valdes.

Grant var en personlig ärlig man. Men han anslöt sig till oärliga män som gav honom dåliga råd, och för vem han vouched, även när deras korruption blev uppenbar. Den amerikanska ekonomin led under sin tid och panikslagen av 1873 inträffade också under hans klocka.

Ingen tvekan Grant hade en svår situation där gällde söder, men hans insisterande på att fullfölja radikal rekonstruktion gjorde dåliga saken värre. Medan en militär närvaro var nödvändig för att hjälpa till att kontrollera Ku Klux Klan, infrastrukturen i regionen var i spillror, och den federala regeringen gjorde mycket för att förbättra situationen. Folket lidit, oavsett deras tidigare tillhörighet.

President Grant gjorde underteckna för att bilda Yellowstone National Park, skapade justitiedepartementet, armén väderbyrån (numera National Weather Service) och kontoret av Surgeon General. Hans utrikespolitik var något lyckat, men totalt sett hans presidentskap var utbredd med korruption och ineffektiva.

Ulysses S. Grant dog av strupcancer den 23 juli 1885. Han hade skrivit sina memoarer att hjälpa till att försörja sin familj. Han förverkade hans militära pension när han blev president, och ingen pension lämnades till tidigare presidenter på den tiden.

Grant är bäst ihågkommen för sina militära insatser. Han var en seg och slug slåss mannen. Med all sannolikhet, det skulle vara hur han skulle vilja bli ihågkommen.

  • Ulysses S. Grant var presidenten som undertecknade för att skapa Yellowstone National Park.
  • Grant var den 18: e president i USA.
  • Andrew Johnson föregås Ulysses S. Grant som president, även om de två inte motsatte varandra i valet efter Johnson misslyckades med att få sitt partis nominering.
  • General Ulysses S. Grant ledda federala styrkor till seger i slaget vid Vicksburg och flera andra viktiga strider under det amerikanska inbördeskriget.
  • President Lincoln utsåg Ulysses S. Bevilja en brigadgeneralgeneral av volontärer för inbördeskriget.