Vilka är de olika typerna av botemedel för diafragmabråck?

August 2

De olika typerna av botemedel för diafragmabråck involverar medicinering, naturläkemedel och kirurgi. Livsstilsförändringar såsom minska stress, gå ner i vikt, utöva och konsumera en hälsosam kost har också visat sig vara effektiva botemedel för diafragmabråck. Kirurgi utförs som en sista utväg när symtomen blir kroniska och naturliga diafragmabråck botemedel, behöver mediciner och livsstilsförändringar inte fungerar.

En diafragmabråck är också känd som ett hiatusbråck eller en mage bråck. Det är ett tillstånd där en del av magsäcken driver upp genom öppningen i membranet, och in i bröstet. De två typerna av magen bråck inkluderar en glidande diafragmabråck och ett paraesophageal diafragmabråck.

En glidande diafragmabråck är när magen är i stånd att glida in och ut ur bröstet, och det resulterar vanligen i samma symtom som gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Därför är de diafragmabråck behandlingar är ofta desamma som för GERD, som omfattar antacida, protonpumpshämmare och histamine2 (H2) receptorblockerare. I svåra fall är laparoskopisk kirurgi utförs för att glida magen tillbaka in i buken området. För att förhindra att bråckbildning uppstår igen, är matstrupen hiatus göras mindre, och den övre delen av magsäcken är lindad runt den nedre ringmuskel.

Paraesophageal bråck är sällsynta, men de brukar är allvarligare, eftersom en del av magen skjuter upp i bröstet och förblir ligger bredvid matstrupen. Det kan resultera i bröstsmärtor, sår och en obstruktion i matstrupen, vilket gör det svårt för maten att passera igenom. Återigen, är laparoskopisk kirurgi utförs i svåra fall. I detta förfarande, är magen förs tillbaka in i buken området, och membranet är fäst till matstrupen.

Hiatal bråck har varit kopplade till överdrivet tryck i buken området. Trycket är ofta resultatet av stress, övervikt, graviditet, tunga lyft eller böjning. Tight kläder och slouching kan också bidra till bråckbildning. Därför, släppa trycket i buken genom att minska stress, förlora vikt, och undvika tunga lyft, böjning och åtsittande kläder kan fungera som effektiva botemedel för diafragmabråck.

Naturliga botemedel för diafragmabråck inkluderar dricka örtteer såsom de gjort med kamomill, hala alm och ingefära. Äta mycket frukt och grönsaker, tillsammans med dricka nygräddade frukt- och grönsaksjuicer, är också effektivt för att bota hiatal bråck. Konsumerar måltider i små och täta portioner och undvika varma och kalla rätter kan bidra till att minska symptomen. Bearbetade livsmedel bör raffinerad mat, kaffe, alkohol och cigaretter bör undvikas, eftersom de kan orsaka symtomen förvärras.

Andra botemedel för diafragmabråck inkluderar yoga och djupandningsövningar. Andningsövningar kan hjälpa till att lindra stress samt stärker diafragman, vilket i sin tur kan bidra till att förhindra diskbråck upprepas. Sova med en lutning kommer att bidra till att minska symptomen, eftersom det skapar en naturlig dragningskraft som förhindrar magsyra från att stiga.

  • Ingefära är ofta rekommenderas för patienter med hiatal bråck.
  • En diafragmabråck uppstår när musklerna i magen omger hiatus utbuktning uppåt in i membranet.
  • Tunga lyft på jobbet är en vanlig orsak till diafragmabråck, samt ett antal andra bråck.
  • Spännare under tarmrörelser kan orsaka en diafragmabråck att bilda.
  • I svåra fall, kan utföras laparoskopisk kirurgi för att behandla en diafragmabråck.