Hur väljer jag det bästa Small 4x4?

May 30

En liten 4x4 är ett fordon som är avsett för användning i terräng, även om det ofta också kan köras på väg lagligt och enkelt. När du väljer ett sådant fordon, är det först viktigt att bestämma hur du främst kommer att använda den. Om majoriteten av din körning blir off-road, kommer de kriterier för att söka en liten 4x4 vara annorlunda än om du kommer att köra mest på väg och ibland off-road. Vissa människor väljer att köpa äldre 4x4 fordon och återställa dem specifikt för terrängkörning, medan andra kommer att använda fordonen som primär drivfordon.

Om du kommer att använda bilen mest för terrängkörning, måste du överväga en liten 4x4 med vissa funktioner, t.ex. överdimensionerade däck med aggressiva slitbanor, överbyggd fjädring och axlar, ett lyft organ för godkännande, och så vidare. Jeepar är populära terräng små 4x4 fordon eftersom de i allmänhet lätt, lätt anpassningsbar, och ofta byggd speciellt för terrängkörning. Jeepar har även avtagbara dörrar och tak enheter samt störtbågar för säkerheten, vilket innebär att dessa ändringar kommer inte att behöva göras efter köpet. Jeepar tenderar att vara ganska dyra, men så du kommer att behöva upprätta en budget för inköp av ett sådant fordon.

Den lilla 4x4 kanske redan kommit med alla komponenter som krävs för terrängkörning, men om fordonet används, måste du inspektera den noga för skador. 4x4 fordon har en tendens att ådra skada mer än andra typer av fordon på grund av den typ av off-road körning, så en grundlig inspektion kommer att krävas; även efter en noggrann inspektion, kan ett fordon bryta ner, så du bör ha pengar i din budget som avsatts för de oundvikliga reparationer. Om fordonet redan kommer laddade med viktiga tillbehör såsom en vinsch, överdimensionerade däck och fjädring, och så vidare, se till att inspektera dessa komponenter för korrekt funktion och några synliga skador.

Det bidrar till att köpa en liten 4x4 som är vattentät inne i hytten. Detta gör att du kan slang ut hytten efter körning genom smuts och lera, vilket sannolikt kommer att ske med de flesta terrängkörning. Vattentät klädsel kommer att motstå vattenskador och torkar ut snabbt. Drain pluggar i brädorna gör att du kan tömma vatten efter spolning av fordonet. Eftermarknaden delar kan köpas som är vattentäta eller vattenbeständiga, men återigen, måste du överväga dessa uppgraderingskostnader innan de köper.

  • En liten 4x4 kanske redan kommit med alla komponenter som krävs för terrängkörning.