Vad är Curling Mascara?

November 15

Många kvinnor vill luscious, lockiga ögonfransar och ofta använda en ögonfransböjare för att uppnå denna look. Curling mascara är en typ av mascara som tillverkarna hävdar kommer att förbättra den naturliga curl av en persons fransar med eller utan en ögonfransböjare. Det finns dock en del debatt om huruvida denna ögonmakeup faktiskt fungerar.

Grundläggande mascara görs med några stapel ingredienser, som ofta innehåller vatten, vax, oljor, pigment, och konserveringsmedel. De vaxer används i mascaror kan innehålla bivax, karnaubavax, och paraffinvax, och de används främst som en bas och att tjockna glesa fransar. Pigment används för att uppnå mörka ögonfransar, eller, i vissa fall, ljust färgat fransar. I många märken av curling mascara, finns ytterligare en ingrediens som är tänkt att krypa ögonfransar. Fler gånger än inte, men håller denna ingrediens bara formen på naturliga eller konstgjorda curl bättre än andra typer av mascara.

Många företag tyder också på att det inte bara är ingredienserna i deras curling mascara som lockar fransarna, men även mascaraborste. De flesta grundläggande mascaror, till exempel, har en enkel rak mascaraborste, eller pensel, för att applicera produkten på en persons ögonfransar. Curling mascaror kommer typiskt att ha en krökt mascaraborste. Denna speciella applikatorn sägs ge bättre täckning och päls varje frans.

Tillämpa ett curling mascara på ögonfransar är nästan inte annorlunda än att tillämpa någon annan typ av mascara. Först, de flesta makeupartister stryka att det är viktigt att börja med rena fransar, och de flesta kommer också föreslår att man börjar från basen på fransarna. Därifrån är det rekommenderat att en enskild vicka på mascaraborste snabbt åt vänster och höger när du arbetar sig fram till tips på ögonfransarna. Denna vickar åtgärder kommer att bidra separera fransarna och förhindra eventuella klumpar.

Om tjockare eller mer framträdande fransar önskas efter applicering ett lager, kan ytterligare en eller två lager appliceras. Tillämpa dessa rockar, dock bör göras omedelbart, innan de första coat torkar. Om curling mascara, eller någon annan mascara för den delen, appliceras efter de tidigare rockar har torkat, kan fula klumpar samlas på fransarna.

En del konsumenter har funnit att en curling mascara är mer sannolikt att klumpa eftersom det tenderar att vara lite tjockare än andra typer av mascara. För att undvika detta, kan en individ torka av mascaraborste på en vävnad innan du använder den och tillämpa högst två tunna lager av curling mascara. Om det fortfarande finns klumpar, kan en ren mascaraborste eller fransborste köras genom ögonfransarna efter mascara har tillämpats.

  • En kvinna som bär curling mascara.
  • En kvinna ansöker curling mascara på hennes ögonfransar.