Vad är en Pin Curl?

August 16

Ett stift curl är en curl som har producerats genom likvidation och nålas direkt mot huvudet, snarare än att använda en rulle eller annan enhet. Håret är låst medan fuktig och stiften är vanligtvis kvar i natten, även om slag torkning används ofta för att påskynda processen.

Trots att kallas pin curls, är stiften används för att skapa lockarna sällan kvar i håret när man går ut offentligt. Ett stift curl tros hålla längre och vara mindre skadligt för håret än andra metoder, såsom perms eller varma järn, men dessa metoder har utvecklats avsevärt sedan stiftet curl var mest populära. Denna typ av curl var en särskilt populär frisyr i tidig till mitten av 20-talet, framför allt på 1940-talet och 1950-talet.

Det finns relativt få verktyg som används för att göra pin curls. Lockarna är lindade runt ett finger och hålls på plats endast med nålar. Hår som är extremt bra kan kräva ett hår läggningsvätska, men de flesta medelstora till grovt hår kommer att hålla lockarna med enbart vatten. En kam eller borste är också användbart när du gör pin curls, eftersom håret måste delas upp i sektioner för att krypa.

Förfarandet för framställning av pin curls är tidskrävande men relativt enkel att lära sig. Först håret uppdelat i små sektioner, storleken på varje avsnitt skiljer beroende på önskad storlek curl. Mindre sektioner kommer att göra snygga, blanka lockar som inte behöver delas upp ytterligare när utrullad. Större sektioner kan göra en mer omfattande frisyr, men kommer att visas vågig när borstas ut.

Därefter sektione håret lindas. Detta åstadkommes genom att linda en del av håret runt ett finger hålls nära hårbotten. Det resulte enda stift curl sedan halkade utanför fingret och arrangerade platt mot huvudet. Det är oftast hålls i läge av hårnålar, men andra klämmor kan användas. Använda två hårnålar för att bilda en X-form över stift curl håller curl mest stadigt, vilket är särskilt viktigt om curl kommer att bäras över natten.

När denna process har upprepats för hela sektionen av hår som ska böjt eller hela huvudet, måste lockarna torka för att hålla sin form. En metod är att föna håret och sedan ta bort stiften. Den andra, mer vanlig metod är att täcka håret med en scarf eller annat mjukt tygstycke och sova med stiften i. Detta gör att pin curls för att torka och ställa utan att skada från värme. När håret är torrt, är stiften avlägsnas och lockar är klar.