Så här importerar bilder från en kamera till Photoshop Elements 9

November 10

Kopiera foton från din digitalkamera till din dator så att du kan arbeta med dem i Photoshop Elements är enkelt om du är bekant med kameran och de verktyg till ditt förfogande. Du kan använda Microsoft Autoplay-guiden (Windows Vista / Windows 7) eller Adobe Photoshop Elements 9.0 - Foto Loader (Windows och Macintosh) efter du ansluter kameran till datorn.

Att välja ett filformat

När du arbetar med digitala bilder i Elements, är filformatet för dina bilder en viktig fråga att behandla. Du väljer det här formatet på kameran innan du tar dina bilder, och formatet överförs till din dator när du drar bilderna från kameran.

De vanligaste filformaten som digitalkameror erbjuder är JPEG och Camera Raw. Låg kostnad point-and-shoot kameror erbjuder du bara JPEG-format, och de dyrare kamerorna, inklusive DSLR typer, erbjuder både JPEG och Camera Raw:

 • JPEG: Kameror som producerar JPEG-bilder processbilder med JPEG-komprimering innan du sparar dem. Det är som om kameran utför ett mörkrum metod filmbearbetning när bilden tas.
 • Camera Raw: Detta format ger dig en optimal bild för redigering i Elements. När en Camera Raw bilden sparas till en mediakälla, all information sensorn fångas sparas med filen. Camera Raw stöder också högre bitdjup bilder än JPEG-filer gör.

Om du har ett val mellan bara JPEG och både JPEG- och Camera Raw, alltid väljer det senare. Du har mycket mer redigering kontroll över dina bilder, och i slutändan får du bättre resultat.

Använda Autoplay-guiden

Microsoft Autoplay-guiden kan starta automatiskt när datorn är ansluten till en mediakälla. Du kan använda guiden för att ladda ner bilder från din mediakälla till din dator.

På Macintosh har du flera alternativ. Om du har Adobe Bridge öppnas bron Loader. Du kan också importera bilder i iPhoto och däriimport bilder direkt i Sorter. Din tredje alternativet är att få bilder till Sorter från en kamera eller kortläsare via ett menykommando. Slutligen kan du kopiera filer från de monterade media på skrivbordet till en plats på din hårddisk genom att dra från ikonen media till en mapp på din hårddisk.

För att kopiera bilder från en mediakälla eller när kameran är ansluten till datorn, så här:

 1. Haka upp media till din dator.

  Anslut din kamera eller extern medialäsaren till datorn, eller infoga en mediakälla i en port eller köra på din dator. De metoder som finns för dig bör vara detaljerad i användarhandboken som medföljde kameran.
 2. I Windows, ser du Autoplay-guiden. Klicka på Öppna mappen för att visa filer.

  Följ stegen för att kopiera filer till din hårddisk.

  Så här importerar bilder från en kamera till Photoshop Elements 9

  Klicka på Öppna mappen för att visa filer alternativet.

 3. Öppna mappen som innehåller bilder på mediakortet.

  Du kan hitta en mapp anges som DCIM eller annat namn när du öppnar mediakortet i Windows. Dubbelklicka på mappnamnet för att öppna mappen.
 4. Välj mappar i Utforskaren och dra dem till en mapp på din hårddisk för att kopiera dem till datorn.

  Bilderna kopieras till målmappen.

Du kan ange inställningar för Spela upp automatiskt genom att klicka på Set för automatisk uppspelning Defaults i Kontrollpanelen länken i dialogrutan Spela upp automatiskt. När du öppnar kontrollpanelen preferenser, kan du välja från ett antal alternativ för att hantera media.

Använda Adobe Photoshop Elements 9.0 - Foto Loader

Adobe Photoshop Elements 9.0 - Foto Loader installeras tillsammans med Elements programmet. Foto Loader förvärvar bilder från digitalkameror som är anslutna till datorn, från kortläsare, och från kortläsaren portar på din dator.

För att använda Adobe Photoshop 9.0 - Foto Loader gör du så här:

 1. Haka upp media till din dator.
 2. Klicka på Ordna och redigera alternativ i Autoplay-guiden.
 3. Klicka på knappen Hämta media.

  När filerna har kopierats till datorn, är Photoshop Elements Organizer startas automatiskt.

  Så här importerar bilder från en kamera till Photoshop Elements 9

  Elements Organizer - Foto Loader guiden.

För att förenkla processen, hålla fast vid att använda ett verktyg för att skaffa dina digitala kamerabilder - antingen Microsoft Autoplay eller Adobe Photo Download Manager.