Vad är Zhineng Qigong?

September 10

Med ursprung från en gammal kinesisk praxis som kallas qigong, Zhineng Qigong är en mångfacetterad liv praxis som omfattar hållning övningar och kroppsrörelser för att göra utövaren starkare och smartare. Det är en form av qigong som grundades på 1980-talet, designad av en professor och mästare vid namn Ming Pang, även känd som Heming Pang. I qigong är en mästare den högsta nivån av träning en kan uppnå. Zhineng Qigong är en slags hybrid qigong med komponenter som tagits från flera influenser, bland annat folkmusik qigong, taoismen, traditionell kinesisk medicin (TCM), modern medicin, kampsport, och buddhism.

Qigong, hängde däremot uttalad chee gung, kan också kallas chi och ibland chillel i USA. Qigong är en mandarin kinesiskt ord som refererar till en en rad metoder avsedda att leda till självförbättring. Det är en gammal serie metoder som utvecklats i Kina. Kärnan fokuserar qigong praxis på utbildnings sin kropp och själ.

Liksom många andra typer av qigong, har Zhineng Qigong praktiken många komponenter, men i en stor del har en serie rörelser som är tänkta att styra qi och absorberar mer universell qi. Qi, även känd som chi eller Zhi, är den taoistiska ord för den universella livskraften som ger rörelse till alla rörliga saker. En person är frisk om hennes qi är balanserad och korrekt flyter genom alla punkter, allmänt punkter som motsvarar organ i kroppen. Vanliga sätt att styra qi i qigong praktiken inkluderar feng shui, akupunktur, akupressur, rörelse och meditation.

Människor använder qigong i en mängd olika sätt och för ett antal orsaker, inklusive uppnå andlig upplysning, balansera sinnet, och bota sjukdomar. Historiskt var qigong som en religiös praxis begränsad till munkar, men på många områden, de vanliga människorna i Kina utvecklats betydligt varierande former av qigong som brukar kallas bonde eller folkmusik qigong. Liksom de sanktionerade former av qigong, var folkformer qigong praktiseras i hopp om att öka sin hälsa och vitalitet.

Vanliga qi centrerade metoder som används i Zhineng Qigong inkluderar huvudmassage, andningsövningar, kroppsställningar och meditation. Hållningen övningar som används i denna typ av qigong ge en utövare exakta posture instruktioner för varje del av kroppen. Typer av meditation som används i Zhineng Qigong inkluderar qi lyft och hälla, qi stretching och qi dra. Studenter i Zhineng Qigong vidta åtgärder för att förbättra sina färdigheter i praktiken, bland annat deltar qigong klasser som lär de qigongrörelser i samband med den meditativa övningen.

  • Meditation är en komponent i Zhineng Qigong.
  • Zhineng qijong betonar lämplig transport av qi-även kallad chi-hela kroppen.