Vad är ett kuvert Detector?

December 6

En enkel elektronisk krets som tar tag i en högfrekvent signal som en insignal, korrigerar den och släpper den nya signalen som ett kuvert för den ursprungliga signalen är känd som en enveloppdetektor. Dioddetektorer och precisions likriktare kombineras ofta för att förbättra prestanda. Vanliga applikationer är ljudutrustning såsom elektroniska instrument och bärbara radioapparater. Enkelhet och effektivitet är kanske de mest betydande fördelarna med en enveloppdetektor. Flera nackdelar med att använda dessa enheter är ofta uppvägs av fördelarna.

En ingång högfrekvent luras av en enveloppdetektor passerar normalt genom ett fåtal komponenter innan det släpps som ett kuvert. I huvudsak är den stigande kanten av en signal lagras i en kondensator. Eftersom ingångssignalen minskar, flyter energin lagrad i kondensatorn genom ett motstånd som den nya utsignalen. I de flesta enveloppdetektorer, är en diod också en del av kretsen och denna diod likriktar typiskt signalen, skapar envelop utgång.

Dioddetektorer har normalt alla nödvändiga delar för att ta emot och kuvertet en signal, som producerar önskad effekt. Att rensa upp kuvertet, dock en precisions likriktare ofta till en dioddetektor. Detta kan filtrera bort andra insignaler, vilket innebär att endast den önskade ingångs att översätta till en bättre utgång.

Många av ansökningar om enveloppdetektor är relaterade till ljudutrustning. Till exempel kan många elektroniska musikinstrument såsom elgitarr eller bas använd någon form av ett kuvert detektor för att ändra ljudet. Dessutom, bärbara radioapparater innehåller nästan alltid en enkel envelopdetektor som kan ta emot och översätta radiosignaler till ljud.

Flera fördelar har gjort enveloppdetektorer användbara i många tillämpningar. Kanske viktigast av allt, är en enveloppdetektor ofta anses enkelt eftersom det innehåller bara några få element som kan ge de önskade effekterna. Denna enkelhet innebär vanligtvis kostnaden för en enveloppdetektor är också låg. När konfigurerad att en viss uppgift, de flesta enveloppdetektorer är tillförlitlig och korrekt, liksom.

Nackdelar med att använda en enveloppdetektor är typiskt förknippade med möjlighet till distorsion. Till exempel, de flesta radioapparater har mindre än perfekt ljudkvalitet på grund av inkonsekventa insignaler som skapar inkonsekventa eller låg kvalitet kuvert. Dessutom har många av dessa detektorer är känsliga för brus från andra typer av transmissioner och ingången måste filtreras för att kompensera. Många av dessa nackdelar är acceptabla, emellertid, på grund av värdet av enveloppdetektorer, i allmänhet.