Bebop födelse i Jazz Scene

August 27

Bebop jazz föddes ur de unika svårigheter som jazzmusiker under andra världskriget står inför. På grund av begränsningar i många aspekter av jazzvärlden, tillväxten av bebop sammanföll med uppdelningen av storbandsjazz som den ledande stilen.

Jazz, precis som alla konstform, utvecklas hela tiden. Den nuvarande generationen mognar och en fräschare ny generation blir myndig. Innovativa och vitala musikaliska idéer blivit mainstream eller helt pank när spelare utnyttja alla de möjligheter.

I sin prime, storband swing, som växte fram ur New Orleans och Chicago jazz, blev kommersiell musik för dans och underhållning. Band som Duke Ellingtons och Count Basie s hade fortfarande några av sina mest kreativa år före dem, men för det mesta, i början av andra världskriget, såg de bästa musikerna för ett nytt synsätt.

Swing förlorar sin vitalitet och publik

Födelsen av bebop sammanföll med andra världskriget. Kriget påverkade negativt många aspekter av nöjesvärlden:

 • Utkastet bort tiotusentals amerikanska män från swing jazz s balsal scen, samt från banden.
 • Gas- och gummibrist inskränkts väg resor - de medel som många band gjorde sitt uppehälle.
 • Midnight utegångsförbud stänga klubbar och balsalar under deras prime timmar.
 • En nöjen skatten så hög som 20 procent i vissa städer höjt kostnaden för driftställen.
 • Rasism gjorde det tufft för svarta musiker att turnera; de var tvungna att stanna i separata hotell, äta på olika restauranger, och uteslöts från att utföra på olika arenor.
 • Från 1942 till 1944, tog bort inspelningen förbudet nya rekord som en viktig källa till ett storband intäkter och exponering.

American Federation of Musicians (AFM) anstiftat inspelningsförbud i en tvist om royalties. Förbudet endast gällde instrumental musik. AFM beordrade sina medlemmar att inte spela in förrän stora skivbolag mötte krav som royalties betalas inte bara för försäljning av skivor men även för användning av musik av radiostationer och jukeboxar. Processen tog två år innan alla stora inspelnings etiketterna mötte de krav och inspelning återupptas. Tyvärr innebar det förfaller att de flesta av bebop viktiga tidiga föreställningar aldrig fångades på band.

Några stora band levde dock. Till exempel, Count Basie och Duke Ellington höll sina band går igenom de 40-talet, 50-talet, och 60-talen. Men för varje band som lyckats hålla igång, flera bröt upp. Även kungen av Swing, Benny Goodman, omdirigeras sina krafter åt att utföra i små grupper i stället för att leda ett stort band. Så småningom också, Woody Herman, Stan Kenton, och andra ledare hittat sätt att bebop med sina storband.

Bebop distinkta drag dyker

Bebop var revolutionerande musik som uppstod i New York börjar omkring 1940. skäl storbands swing hade tro de amerikanska massorna, bebop gick mot strömmen med sin 180-graders förskjutning av prioriteringar.

Några unga Boppers uppskattade swing band som leds av trummisen Chick Webb eller pianisten Count Basie, men föredrog den mer innovativa musik Duke Ellington och Artie Shaws orkestrar. De studerade också musik av pianisten Art Tatum och saxofonisten Coleman Hawkins som redan hade utforskat avancerade harmonier, förändrade ackord och ackord substitution - alla kännetecken bebop.

Bebop markerade ett avsteg från swing i varje viktigt element. Här är dess egenskaper:

 • Improvisational: Låten melodi endast anges en gång i början och slutet. Improvisatörer såsom Charlie Parker och Dizzy Gillespie handlas improvisationer, som ersätter de kämpar horn sektioner av storband.
 • Små-gruppmusik: Bebop används ofta en rytmsektion av bas, trummor, och piano, samt trumpet och saxofon.
 • Hastighet: Bebop spelat på break-neck hastigheter; även på långsamma ballader, de solon rusade vilt.
 • Brash och hårda: Till outbildade örat, musiken lät detta sätt, även om det var faktiskt noggrant strukturerad.
 • Komplexa rytmer: Musiker improviserade rytmiska mönster runt den grundläggande rytmen och runt varandra.
 • Snabb serie ackord: Istället för att byggas kring några ackord som i New Orleans jazz och mest storbands swing, bebop används snabb serie ackord, många av dem ändras från deras standardformulär Passing ackord, in mellan grundläggande ackord,. extra textur och komplexitet.
 • Drastiskt förändrat roll för de instrument: Bop trummisar skiftat primära tidtagning arbetsuppgifter från bastrumman till cymbaler och snara, utlåning musiken en ljusare, sprudlande aura. De började spela flera överlappande rytmer (polyrhythms).

Bebop blir en redogörelse för svart identitet

För några svarta musiker blev bebop en redogörelse för svart identitet, i en tid då medborgarrättsrörelsen började. NAACP organiserade rätts Defense och utbildning Fund 1939. Richard Wrights 1940 roman Native Son gav en dyster redogörelse för villkoren för svarta i Amerika. År 1941, Bernard Rustin, som senare organiserade mars på Washington, lanserade en New York gren av kongressen om likabehandling oavsett ras. Förr i tiden, vita musiker disponeras de bästa idéerna från svart New Orleans och Chicago jazz. Vita swing band inklusive Benny Goodmans haft kommersiell framgång med musik som inkluderade många idéer och spelare tagna från afro-amerikanska storband. Svart bandledare och arrangör Fletcher Henderson blev ännu Goodmans arrangör.

Som de svarta beboppers satsade ny mark, riskerade de avslag av deras offentliga, kollegor och kritiker för att göra musik så snabbt och tekniskt krävande att det var svårt att förstå och nästan omöjligt att kopiera. Jämfört med de söta, melodiska ljudet av storbands swing, bebop hade lite kommersiell potential.