Hur kan jag få ett äktenskap licens i USA?

January 13

Proceduren för att få ett äktenskap licens i USA varierar från land till land, och enskilda länen kan införa ytterligare restriktioner. De viktigaste punkter som att få en äktenskapslicens skiljer är väntetiden för att få licens, kostnad, om staten kräver blodprov, och hur länge licensen är giltig. Ålder används också för att vara en betydande avvikande faktor i de flesta stater, men nu bara Nebraska har en ålder som krävs annorlunda än 18. I Nebraska, måste du vara 19 för att få ett äktenskap licens. Vissa stater tillåter yngre människor att gifta sig om de har föräldrarnas tillstånd eller är juridiskt frigjord.

Vad du kommer att göra, i de flesta fall, när du ansöker om ett äktenskap licens ska gälla vid länet kontorist kontor. Det är oftast beläget nära de andra statsdomstolskontor, men i vissa stater, som Nevada, du kan få ett äktenskap licens från en registrerad kapell. Du kan behöva boka tid för att ansöka, så du kanske vill kalla framåt. Vanligtvis du visar bara upp på länets kontorist kontor under kontorstid. Obs flesta läns kontorister observera alla federala helgdagar, och har i allmänhet "Banker s timmar," från ca 08:00 till 05:00.

Vid den tid du få din äktenskap licens både potentiella makar bör föra dokumentation för att bevisa att de är som de påstår sig vara. Detta kan inkludera ett körkort, socialförsäkringskort och / eller födelsebevis. Om du inte är medborgare i USA, kan du även behöva ta bevis på laglig rätt att vara i USA. Sådana bevis kan omfatta ett grönt kort, visum, och oftast ett pass.

Innan du få en licens, kan vissa stater begära att du genomgå ett blodprov. Detta brukade krävas i nästan varje stat, men nu bara 12 stater fortfarande be dig att ta en. Syftet bakom blodprov är att skriva blod båda parter kommer in i äktenskapet. En negativ blodgrupp hos modern kan betyda problem med framtida graviditeter om fadern har en positiv blodgrupp. Målet med blodtypning var att förhindra de förödande effekterna av Rh oförenlighet.

Kostnad för erhållande av äktenskap licens varierar från mellan 4-80 dollar (USD). De flesta stater erbjuder en licens för ca 40 USD. En stat som kräver blodtestning kommer att kosta lite mer eftersom du måste betala för detta, vanligtvis cirka 50-100 USD.

De flesta stater har ingen väntetid mellan att ansöka om och ta emot en licens. Vissa stater behöver en dag för att få papper i ordning. En handfull stater ta tre till sex dagar att förbereda äktenskap licens. Vissa stater också införa en väntetid mellan den tid du får din licens och tiden kan du lagligt gifta. På den mest denna väntetid är tre dagar, och majoriteten av stater inte har en väntetid.

Ett äktenskap licens kan ha ett utgångsdatum, oftast en generös tre månader till ett år. Några stater har inget utgångsdatum. Du bör kontrollera med din state två till tre månader innan de gifter sig för att se när de rekommenderar inleder licensprocessen.

När du har din äktenskap licens, håll fast vid det. Det behöver normalt lämnas in till länet kontorist efter ett äktenskap har skett för att göra äktenskapet juridiskt bindande. Vissa ministrar och domare utför denna tjänst för paret, men du bör definitivt ha någon ansvarig hålla licensen till hands för signering efter ett äktenskap har skett.

I samtliga fall, kolla med din stad eller land kontorist före att få ett äktenskap licens. Regler om krav på tillstånd kan förändras från tid till annan. Återigen, är det bäst att göra detta flera månader före ett äktenskap så att underlåtenhet att få ett äktenskap licens inte hålla upp ett bröllop.

  • Många stater har en ålder som krävs på 18 år för att gifta sig utan föräldrarnas medgivande.
  • Det krävs en äktenskapslicens innan ett bröllop kan uppstå.
  • Social Security-kort eller andra identifierande handlingar kan krävas vid ansökan om ett äktenskap licens.
  • Kostnader för att erhålla äktenskap licenser kan variera mycket mellan jurisdiktioner, allt från $ 4 till $ 100 i USA