Vilka var de tidigaste TV-spel?

September 10

Som med många uppfinningar, är historien om videospel något omtvistat. Videospel som vi känner dem idag kan spåras tillbaka till det tidiga 1950-talet. Ralph Baer, ​​som lite kredit som far till videospel, var en tv-ingenjör som utvecklat ett koncept för interaktiva TV-spel 1951. Det skulle vara ett par år, men innan hans visioner realiserades. 1958 William Higginbotham utvecklade den första interaktiva dataspel som heter Tennis for Two.

Videospel började utvecklas till arkad stil spel och så småningom hem konsoler. De tidigaste videospel ingår Computer Space; som var den första myntstyrda arkadspel, Pong, som var den första massproducerade videospel; Gunfight; och Space Invaders, vilket var den första TV-spelet för att visa animerade figurer och höga poäng.

De tidigaste tv-spel som spelas hemma var på Atari Video Computer System (VCS 2600), som släpptes 1977 och säljs via Sears. Förutom Pong och Space Invaders, Atari tidigaste videospel var Breakout och Combat. Myntstyrda arkadspel var också snabbt växande. De tidigaste videospel som finns i spelhallar inkluderar asteroider och Pac Man, som fortfarande är den mest populära arkadspelet genom tiderna.

En av de tidigaste videospel för att visa en långvarig videospel karaktär kom 1981 när Nintendo släppte Donkey Kong med Mario. Mario, den älskade rörmokaren som var först tänkt att vara en snickare, har varit med i centrum av dussintals tv-spel genom hela tiden och ännu mer är på kranen. Andra videospel med långdragna popularitet inkluderar Final Fantasy-serien, Zelda och Pokémon.

Efter nästan tre decennier, är avancemang från de tidigaste tv-spel till dagens moderna versioner fenomenal. Tekniska framsteg som gör att programutvecklare att tänja på gränserna har resulterat i tre stora globala aktörer: Microsoft, Sony och Nintendo. Varje företag touts sina egna individuella prestationer i spelbranschen, men Nintendo innehar rekordet för de bäst säljande tv-spel genom tiderna; i över 20 år, Super Mario Bros höll den äran, innan de omkörd av Wii Sports år 2009.

  • Många föräldrar i dag aktien nya versioner av videospel de åtnjöt som barn med nästa generation.
  • Atari släppte datorspelet Pong 1972.
  • Moderna videospel har mycket bättre grafik än tidiga spelen.