Vad är ett sandfilter?

June 8

Ett sandfilter är en enhet som använder sand som en naturlig filtrering substans till rent vatten. Precis som vatten i underjordiska akviferer görs ren genom att gå igenom olika lager av sand och porös sten, söker ett sandfilter för att ta naturens egen design och använda den också. Till skillnad från andra typer av filter, kan sandfilter vara mycket miljövänliga produkter som ofta används i simbassänger och även kommersiella avloppsapplikationer.

De som överväger en pool sandfilter bör veta att det finns några mycket enkla poolunderhållssteg som måste följas som hjälper upprätthålla en god vattenfiltrering. Den vanligaste uppgiften behöver göras är att rengöra poolen filtret, vanligtvis cirka en gång per månad. Detta görs genom backspolning, eller att vända vattenflödet genom filtret och sedan kasta den vatten.

I vissa fall är det rekommenderat att byta sandfiltret så att den håller en viss nivå av effektivitet. Många pool underhåll experter och affärer rekommenderar byte av sand i ett filter en gång var fem till sju år. Sanden är dimensionerad och formad på ett sätt som förhindrar mycket små partiklar, ofta bara storleken 20 mikron, från att passera igenom. Med tiden förlorar sanden sina skarpa kanter och är mindre effektivt. Således har systemet tillbringa mer tid på att springa för att filtrera så bra som det gjorde när sanden var ny. Detta kan förkorta livslängden för sandfiltret.

Ett sandfilter är en av de vanligaste typerna av filter som används för simbassänger. För ett bostadsområde pool, de brukar börja på cirka $ 400 $ (USD). Emellertid är kostnaden ofta beroende på storleken på filtret behövs och kanske märket väljs. Men för större pooler och vattenparker, kan ett sandfilter tar upp en betydande mängd utrymme och flera tusentals dollar. Fördelen med ett sandfilter är det oftast möjlighet att pågå flera decennier så länge det inte missbrukas och väl underhållen genom åren.

Sandfilter kan också användas i andra typer av program, inklusive kommersiella vattenreningssystem för dricksvatten och avloppsvatten. I dessa situationer, en biofilm former ovanpå sanden. Den har en konsistens liknande gelatin. De biologiska faktorerna hjälpa smälta och ta bort skadliga bakterier. När detta är klart, vattenfiltrering genom kan vara nästan helt fri från bakterier.

  • Simbassänger anställer ofta sandfilter.
  • Sand.