Vad Är Green Sputum?

June 13

Slem kombinerar med saliven i en persona € s mun för att bilda vad som betecknas såsom sputum. En persona € s slem kan vara nästan vilken färg, men ibland är det grönt. Vanligtvis utvecklar gröna färg på grund av en infektion i luftvägarna, och den drabbade personen märker det efter en släng av hosta. Även om inte alltid en orsak till oro, kan närvaron av gröna slem garanterar uppmärksamhet av en läkare.

Det finns många skäl slem kan blandas med saliv för att bilda slem. Ibland något så enkelt som en förkylning är på fel, men en person kan också uppleva detta på grund av en allergi eller som en reaktion på luftvägsirritation väckt den genom att röka. Vissa människor kanske har slem som finns i munnen på grund av ett tillstånd som kallas gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), som präglas av den omvända rörelsen av magsyra och matrester i en persona € s hals. Ofta är det slem relaterat till dessa förhållanden tydligt, vitaktig eller gulaktig, och sputum som bildar har en liknande färg. Grön sputum, å andra sidan, utvecklas ofta eftersom en bakteriell infektion föreligger.

En person kan påverkas av olika bakteriella infektioner som involverar andningssystemet. Detta innebär att en individ behöver vanligtvis en läkares hjälp med att fastställa orsaken till hans gröna slem. Bland de bakteriella infektioner som kan orsaka detta symptom är bakteriella former av lunginflammation och bronkit samt tuberkulos och infektion i bihålorna. Även om mindre gemensam, infektion i struphuvudet, som är struphuvudet eller svalget, vilket är en struktur i halsen, orsakar detta symptom.

Även virus villkor är vanligtvis inte ansvariga för grön slem, kan de vara utgångspunkten av problemet. Till exempel kan en vanlig förkylning inte gå bort i tiden förväntade och förvärras på grund av förekomsten av bakterier som förökar och orsaka ytterligare symtom. Faktum är att vissa människor först inser att de har en mer allvarlig sjukdom när de märker den gröna slem och noterar att deras symptom blir värre snarare än bättre.

Läkare behandlar inte grönt slem eftersom det är ett symptom snarare än en sjukdom. Istället typiskt fokuserar de på det villkor som ansvarar för slem och hosta som tvingar den in i munnen. Eftersom bakteriella infektioner är oftast fel, antibiotika är normalt föreskrivs för att döda bakterierna och lindra associerade symtom.

  • Hosta upp grönt slem kan vara ett tecken på en allvarlig respiratorisk sjukdom.
  • Hosta kan vara ett symptom på ett djupare medicinskt problem.
  • Något så enkelt som en förkylning kan vara orsaken till gröna slem.
  • GERD kan orsaka gröna slem från den omvända rörelsen av magsyra upp i matstrupen.