Vad är Vegetabiliska lasagne?

December 15

Vegetabiliska lasagne är ett bra alternativ till en mer traditionell kött lasagne. Det kan vädja till alla, inte bara vegetarianer, och är en relativt enkel maträtt att göra. Vegetabiliska lasagne fryser också mycket bra, så det kan göras i förväg och ätas senare.

Lasagne allmänhet görs med tre eller fyra lager av lasagne nudlar, en ost blandning och sås som får eller inte får omfatta köttfärs. Du kan välja att använda plana eller räfflade lasagne nudlar. Platta nudlar är mer traditionella, men vissa känner att räfflade nudlar fånga mer av såsen. Den ostblandningen består vanligtvis av ricotta, mozzarella, och ibland parmesan eller Romano. En grönsak lasagne kan helt enkelt vara en traditionell lasagne som innehåller grönsaker i stället för kött i tomatbaserade sås, eller det kan göras med en Alfredo-stil sås.

Några av de planteras som du kan välja att använda i vegetabiliska lasagne inkluderar champinjoner, lök, zucchini, squash, broccoli, spenat, kronärtskockor, tomat, aubergine, paprika och vitlök. Det finns inga fastställda regler, dock, och du kan använda alla grönsaker som du gillar eller har kvar i kylskåpet. Vegetabiliska lasagnas kan vara ett hälsosammare alternativ än traditionella lasagnas, med några enkla byten.

Självklart kommer ersätta grönsaker för kött gör skålen friskare. Men du kan också välja att använda hela vete lasagne nudlar, som är högre i fiber än traditionell pasta gjord med vitt mjöl. Om du väljer att använda en vit ostsås istället för en traditionell tomatsås, förbereda din egen och använda lättmjölk eller grädde kommer att göra skålen lägre i fett. Att välja deltids skumma eller fettfri ost för ostblandningen kommer också sänka fetthalten samtidigt som proteininnehållet hög. Det är även möjligt att använda nudlar som inte behöver vara pre kokta - de kommer att mjukna och baka i ugnen, absorbera fukt från sås och grönsaker.

Det finns ett antal vegetabiliska lasagne recept som finns i kokböcker och på nätet, men du kan enkelt uppfinna ett recept själv också. Några allmänna instruktioner för att göra vegetabiliska lasagne är att spraya lasagne skålen med matlagning spray för att förhindra fastnar, placera sedan ett lager av nudlar, ett lager av sås och grönsaker, och ett lager av ost. Du kommer att upprepa dessa steg tre eller fyra gånger beroende på storleken på lasagne som du gör. Lasagnas tar vanligtvis mellan 50 minuter och en timme och en halv att baka, beroende om du använder ingen koka nudlar eller matlagning en tidigare frysta lasagne. Det är en bra idé att täcka lasagne med aluminiumfolie för de flesta av gräddningstiden, sedan bort stanniol för de senaste tio till 15 minuter så osten ovanpå kan smälta.

  • En mängd olika grönsaker kan användas i vegetabiliska lasagne.
  • Liksom traditionell lasagne, vegetarisk lasagne ofta har en ricottaost blandning.
  • Squash kan inkluderas i vegetabiliska lasagne.
  • Spenat, som ofta används för att göra Vegetarisk lasagne.
  • Svampar är en vanlig ingrediens i vegetabiliska lasagne.
  • Riven parmesanost sätts ofta lasagnas.
  • Aubergine gör en läcker tillägg till lasagne.