Vilka är de vanligaste pre-diabetes symptom?

January 28

I många fall, pre-diabetes symptom är obefintliga. Detta kan vara farligt för människor som har det, eftersom pre-diabetes kan snabbt förvandlas till typ 2-diabetes, om vissa åtgärder inte vidtas för att förhindra det. När pre-diabetes symptom är närvarande, kan de verka som mildare versioner av de symtom som vanligtvis går längs med typ 2-diabetes. Överdriven törst, hunger och urinering är några symtom på typ 2-diabetes som en person med pre-diabetes kan också uppleva. Dessutom kan en person märker att hon har mystiskt att banta och att hon blir sjuk oftare än vanligt.

Personer med pre-diabetes kan kännas lite törstigare och hungrigare än normalt på grund av den ökade frekvensen av urinering. När en person har pre-diabetes, är glukos inte få rengöras ur blodomloppet effektivt och de överskjutande belopp tenderar att komma ut i urinen. Detta orsakar en person att urinera oftare och kan resultera i dehydrering samt. De hunger symptom som kan pre-diabetes är oftast ett resultat av det faktum att glukos inte kommer in i kroppens celler, vilket kan resultera i en person som känner sig sjuk och hungrig, eftersom personen inte får den näring som behövs trots hur mycket mat äts. Viktminskning kan också uppstå som en följd av detta.

Andra vanliga pre-diabetes symptom kan inkludera täta infektioner och sår som inte verkar läka så snabbt som de gjorde i det förflutna. Anledningen sår kan ta längre tid att läka är förmodligen på grund av en minskning av blodets kvalitet, vilket resulterar från kroppens oförmåga att absorbera glukos in i cellerna. Personer med pre-diabetes kan uppleva fler infektioner än vanligt på grund av ett nedsatt immunförsvar. En person som upplever alla de pre-diabetes symptom behöver inte nödvändigtvis ha antingen pre-diabetes eller ens typ 2-diabetes, men det är troligt att tester bör administreras så snart som möjligt. Ju tidigare en person vet att han har pre-diabetes, ju förr han kan börja vidta åtgärder för att förhindra den från att förvandlas till typ 2-diabetes.

De flesta läkare använder en fastande blodprov för att avgöra om patienterna har pre-diabetes eller diabetes. Patienten har normalt att gå utan mat för ett antal timmar före testet så att läkaren kan få en korrekt blodsocker läsning. Nivåer mellan 100 och 125 milligram per deciliter indikerar pre-diabetes. Nivåer som är högre än den som indikerar diabetes. Det kommer förmodligen att bli nödvändigt för en läkare att utföra mer än en fastande blodprov för att vara säker på att en patients blodsockernivåer konsekvent vistas högt innan en slutlig diagnos.

  • Regelbundet dricka sockerhaltiga drycker kan leda till utveckling av pre-diabetes.
  • En läkare kan beställa tester Om patienten upplever tidiga tecken på diabetes eller har hög risk faktorer.
  • Fasting, följt av blodtestning, kan hjälpa en läkare avgöra om en patient har pre-diabetes.
  • Vissa personer med pre-diabetes har en nedsatt immunförsvar och gå ner i vikt oavsiktligt.