Vad Är Green Träbearbetning?

April 28

Grön träbearbetning är en teknik som använder okryddad trä för att skapa olika trä hantverk som stolar, pallar och bord. Denna metod kräver förmågan att bedöma trä i en grön tillstånd och göra upp planer för att använda den samtidigt för krympning och vridning som tenderar att ske så trä åldrar och lägger sig. Det finns många böcker som ger information om gröna träbearbetning, och folk kan också ta instruktions klasser för att lära sig grunderna. Många av dessa klasser ger möjligheter att interagera med mästare träarbetare och plocka upp värdefulla kunskaper och råd.

Människor har arbetat rått virke under mycket lång tid, och några gröna träarbetare fortsätter att använda tekniker först utvecklades i 17-talet eller ännu tidigare. En fördel till grön träbearbetning är förmågan att starta omedelbart arbetet, snarare än att behöva vänta på att träet åldras. Under åldrandet, förlorar träet fukt, krymper i storlek och tenderar att vrida och flytta som det kvittar. Vid konventionell träbearbetning, kan människor snabbare åldrande genom torkning av trä i ugnar, eller de måste göra det möjligt att förlora fukt naturligt, i staplar som lagras i en täckt och någorlunda torrt område. Det kan vara mer tillförlitliga att arbeta med efter åldring, eftersom människor inte behöver oroa sig för projekt som snedvrider grund av krympning.

Den gröna möbelsnickare kan börja om från början med ett fällt träd, dela trädet till användbara bitar och sedan arbeta dem. Andra träarbetare kan välja att köpa virke som redan delas för användning. Förbereda träet kräver viss skicklighet med tekniker skogsbruk. Med kluven ved i hand, kan grön träbearbetning starta. Människor kan använda en mängd olika tekniker och verktyg för att forma trä, var noga med att redovisa krympning medan de arbetar med trä.

En metod tillgänglig för gröna träarbetare är bodging, en teknik där man vänder trä med en svarv för att göra stolsben, stödstag och liknande stycken för träbearbetning projekt. Detta skiljer sig från att vrida torkat trä på en svarv. En skicklig woodworkeren kan producera mycket fina färdiga bitar med en hög grad av symmetri och ett snyggt, slätt utseende. Mindre skickliga utövare av grönt träbearbetning kan börja med enklare, mer rustika bitar där en jämn look är inte lika nödvändigt.

Verktyg för grön träbearbetning är tillgängliga via många hårdvara och träbearbetning leverans butiker. Människor som precis har börjat kanske vill rådfråga en bok eller instruktör för att få råd om de bästa verktygen för deras behov. Det kan vara bra att titta på recensioner av olika verktyg och varumärken för att få en uppfattning om vad som finns, och att lära sig mer om de verktyg föredragna och rekommenderas av människor som är aktiva i den gröna träbearbetning samhället.

  • Grön träbearbetning använder okryddad trä för att skapa möbler och konsthantverk.
  • Grön möbelsnickare behöver inte vänta på att träet åldras innan ett projekt.