Byta en baklykta

May 16
  • Innan du byter bakljus, måste du samla några saker. De finns vid varje bilverkstad om du inte redan har dem.
  • Mjuk rengöringsdukar eller tvättlappar.
  • Gummihandskar (du kommer att arbeta med el, så säkerheten är viktig).
  • En komplett skruvmejsel set och fordons glödlampor. Om du inte vet vilken typ av glödlampor att få för din bil, bara be expediten någon Biltema. Så länge du vet året, märke och modell på din bil kan du få någon del som du behöver.

När du har alla dessa delar, är du redo att börja.

  1. Ta bort locket. Locket på din svans ljus kan vara antingen bakljusenheten eller så enkelt som en täckt lucka i bakluckan på bilen. För hela typer monterings, ta bort skruvarna som håller den i. Om det är en lucka i bålen, leta efter ett plasthölje nära där ljusenheten är belägen. Det är förmodligen fast med rattar, tabbar eller skruvar. Ta bort dem och öppna luckan. Lägg undan skruvarna på en plats så att du inte förlorar dem.
  2. Ta ut glödlampan. Ta bort lampan genom att trycka in och vrida. Den bör pop rätt ut.
  3. Ren anslutning. Använd dukar att rengöra uttaget och metallområdet runt den. Du får inte ofta en chans att rengöra denna del av bilen, de flesta människor helt enkelt glömma det. Rengöring ut som om detta kommer att bidra till att du har en bra anslutning samt att se till att lampan ger ut en fin, starkt ljus.
  4. Byt glödlampa. Sätt i den nya lampan genom att trycka in och vrida på samma gång. Var försiktig så att du inte bryter lampan och skada dig själv.
  5. Byt locket. Sätt tillbaka luckan genom att vända den process som beskrivs i steg 1. Använd skruvarna som du avsatt då.
  6. Test. Har en vän stå bakom bilen för att vara din testning partner. Kliv på bromsarna några gånger, och medan din fot är på bromsen, placera bilen i backen. Detta kommer att testa alla de olika lampor på enheten för att se till att de alla arbetar.