Vad är ett flygande tefat?

June 11

En flygsaucer är en specifik typ av oidentifierat flygande föremål (UFO), som är format som en skiva eller tallrik. Den flygande tefat är den i särklass mest ikoniska typen av UFO, och för många människor de två är en och samma. Ett antal olika patent har utvecklat eller arbetat vidare för hur man skapar en, Äúreal,Äù flygande tefat, men generellt frasen används bara när man diskuterar oidentifierade tefat.

Visioner av något som ett flygande tefat gå tillbaka århundraden. Idén om UFOn går tillbaka ännu längre, med många forntida religioner beskriver olika sky vagnar som transporterade gudar eller änglar. Den tidigaste inspelade instans av ett flygande tefat observation är från 1290. Vid denna tid fanns det en rapport i Yorkshire som en silverskiva flög över himlen. Några århundraden senare, i mitten av 16-talet, många vittnen beskrev många flygande skivor och sfärer.

Det wasn,Äôt fram till mitten av 20-talet, dock att flygande tefat blev en stapelvara i västerländsk lore. År 1947 ett pilotprojekt, Kenneth Arnold, rapporterade ser nio distinkta flygande fordon. En av dessa var halvmåneformade, men alla resten var flygande tefat. De reste i en takt som han beräknas vara mer än 1200 miles per timme (1900km / h). Arnold beskrev vad han såg som gillar, AUA saucer om du hoppar den över water,Äù, vilket snart ledde till uttrycket flygande tefat.

Efter Arnold,Äôs rapport, iakttagelser av vad ansågs vara flygande tefat strömmade in från hela USA. Ett antal härmade mycket av vad Arnold rapporterade, och många ägde rum i samma allmänna region. Senare samma år en flygvapenbasen i Roswell, New Mexico ett uttalande säger att de hade återhämtat ett flygande tefat. Detta var en enorm historia, och även om armén indragen snabbt uttalandet, är det fortfarande en av de avgörande ögonblicken i flygande tefat världen.

En undersökning beställd av militären som året visade att det fanns många gemensamma drag bland de flygande tefat rapporter. De drog slutsatsen att något var i själva verket flyger runt, även om de gjort några påståenden om att det var utomjordiskt. I slutet av året 9 av 10 amerikaner hade hört talas om flygande tefat incidenten, och inom några år mer än 9 av 10 var bekant med begreppet flygande tefat.

Vad exakt ett flygande tefat är tar upp en hel massa av frågor och skilda åsikter. Vissa människor tror att vad som verkar vara ett flygande tefat är faktiskt bara en atmosfärisk fenomen, såsom linsformade moln eller olika gaser reagerar i atmosfären. Andra tror de som tror they,Äôve sett ett flygande tefat är en del av en instans av masshysteri, där ett antal människor delar en illusion. Ytterligare andra tror flygande tefat är bara normala flygplan som misidentified; drakar, ballonger och flygplan är alla tros av vissa vara vad orsakar flygande tefat konceptet. Den mest sånggruppen, dock anser att flygande tefat är fordon från olika intelligenser, vanligtvis antingen utomjordiskt liv eller någon sorts gudomlig inkarnation.

Oavsett ett flygande tefat kan vara, är det osannolikt att de kommer att försvinna från det allmänna medvetandet som helst snart. Iakttagelser fortsätter att inträffa, och vissa regeringar har öppnat igen allvarlig utredning av fenomenet, med en del även överväger möjligheten att de är härolder från en annan planet.

  • Tidiga UFOloger spekulerade att oidentifierade farkoster kom från Venus eller Mars, eftersom de är de planeter som är närmast jorden, men inga tecken på utomjordingar på båda planeten någonsin hittats.
  • Initiala rapporter som visar att ett flygande tefat utvanns vid Roswell var snabbt indragen av flygvapnet.
  • Luft besättningen på en Japan Air Lines 747 rapporterade följs av en stor flygande tefat som de flög över Alaska 1986.
  • Vissa UFO rapporter kan ha inspirerats av iakttagelser av stealth prototypflygplan F-22 Raptor härstammar från.