Vad är Tongariro National Park?

December 1

Tongariro National Park är en nationalpark som ligger på New Zealandâ € s Nordön. Det skänktes till regeringen i Nya Zeeland genom de inhemska Maori folk i slutet av 19-talet, vilket gör den Nya Zealandâ € s första nationalpark. Parken täcker ett stort område och innehåller tre aktiva vulkaner. Fauna och flora som vanligen finns i parken inkluderar fladdermöss, fåglar, ormbunkar, bokträd och ljung. Populär park aktiviteter inkluderar vandring, skidåkning, forsränning, och camping.

Beläget i den centrala delen av Nordön, intar Nya Zeelands Tongariro National Park en yta på cirka 495 kvadrat miles (796 kvadratkilometer). Det grundades när en Maori chef skänkte en del av mark som mäter cirka 16 kvadrat miles (26 kvadratkilometer) till den nationella regeringen 1887 under förutsättning att dess naturliga tillstånd skulle bevaras. Regeringen enades om att denna plan, och eftersom parka € s grundande har både skyddat sina naturliga funktioner och utvidgade det genom köp av omgivande mark.

Kanske de mest kända funktionerna i Tongariro National Park är dess tre vulkaner, kallade Tongariro, Ngauruhoe, och Mount Ruapehu. Vid ungefär 9176 fot (2797 meter), toppen av Ruapehu markerar den högsta punkten på ön. Var och en av dessa vulkaner är aktiv, med Ngauruhoe utbrott så ofta som var nio år. Olika områden av vulkan har glaciärer, snö, is, och sjöar, vilket många att betrakta dem extremt natursköna.

Bland dessa djur förekommer allmänt i Tongariro National Park är fladdermöss samt ett brett utbud av fåglar, inklusive sällsynta arter som kiwi och blå ankor. På grund av dess varierande höjder, omfattar parken flera klimattyper. Därför är det hem till ett stort utbud av floran. Särskilt vanliga växter inkluderar ormbunkar, ljung och bokträd.

Varje år spelar Tongariro National Park värd för hundratusentals besökare från Nya Zeeland och längre utomlands. Två av de mest populära parkbaserade aktiviteter inkluderar skidåkning på Mount Ruapehu och vandring Tongariro Alpine Crossing, en cirka 12 mil (19 kilometer) naturskön stig som länkar Mounts Tongariro och Ngauruhoe. En annan populär aktivitet är forsränning i Tongariro River. Många turister väljer att hålla sig inom Tongariro under deras besök, camping i tält på utsedda campingplatser, hyra en rustik hikerâ € s koja, eller boka ett rum i en av de många loger finns i hela parken.

  • Fladdermöss är vanliga i Tongariro National Park.
  • Tält är en populär aktivitet på Tongariro National Park.
  • Ormbunkar är vanliga i Tongariro National Park.