Gör din egen Window-tvätt

November 10

Om du någonsin har trott att ditt glas renare är mycket som vatten, då är du rätt. De flesta glas städare är cirka 95 procent vatten, medan resten är ammoniak, med kanske ett par mer tillsatser för att lägga till färg eller doft. Så om du inte längre vill köpa din Windex i butiken men skulle föredra att göra din egen, kan du. Följ bara stegen nedan.

Allt du behöver göra för att göra ditt eget fönster rengöringsmedlet är blanda två matskedar diskmedel ammoniak med en liter vatten. Du kan göra mer om du håller förhållandet detsamma. Det är lättast om man blandar de två ingredienserna i en sprayflaska, och då du kommer att spara på disk. Var noga med att märka din sprayflaska. Etikettering av flaskor är ett krav på en anställningsort så att folk inte av misstag använder något för fel ändamål. Gör samma sak hemma är en bra idé av samma anledning. Om du vill bli riktigt kreativ, kan du designa och skriva ut etiketter från din dator, och sedan kan du försöka övertyga dina vänner att prova och köpa några av din hemgjorda fönsterputs.

Om du vill förbättra lite på din fönsterputs design, överväga att göra en fönsterputsare som inte kommer att frysa. Allt du behöver göra är att blanda ihop en halv kopp diskmedel ammoniak, två koppar tvättsprit, en tesked diskmedel, och en liter vatten. Denna kombination kan göra ditt glas renare bättre än köpta alternativet.

När du går till affären för att försöka hitta sudsy ammoniak, tänk på att diskmedel ammoniak är i grunden något ammoniak som har tvål tillade, så kolla flaskan i din lokala butik för att se om tvål eller annan form av tvättmedel är i ingrediensförteckningen .