Vad är en Tort rättegång?

January 7

En skadestånds rättegång är ett rättsligt förfarande där en person stämmer annan part för att skada honom. Till exempel kan en person lämna in en stämningsansökan tort efter någon bryter näsan i en kamp eller slår honom med sin bil. Dessutom är skadestånds stämningar ofta arkiveras på grund av medicinsk felbehandling eller någon annan typ av oaktsamhet. I de flesta jurisdiktioner, är skadestånds stämningar arkiveras när en person vill ersättning för sin skada snarare än, eller i tillägg till, åtal. Lagstiftningen i många jurisdiktioner tillåter en person att få ersättning för smärta som han har lidit samt förlorade löner och sjukvårdskostnader; vissa tillåter en person att stämma för känslomässigt lidande också.

I de flesta fall är en kränkning stämning inlämnad av den person som drabbats av en skada eller dennes juridiska ombud; en person ofta väljer att behålla en advokat för att företräda honom i en skadeståndsgrundande rättegång. I vissa fall kan dock de familjemedlemmar till en person som har blivit skadad stämma för hans räkning. Till exempel kan en förälder stämma på uppdrag av ett minderårigt barn eller en make kan stämma på uppdrag av en make som inte längre kan tala för sig själv. Ibland människor även stämma på uppdrag av nära och kära som har dött på grund av en annan persona € s agerande eller brist på agerande.

Många människor tänker på skadestånds stämningar bara i termer av de pengar som kan beviljas. Dessa stämningar kan tjäna en annan viktig funktion, dock. De kan hjälpa till att motverka vissa typer av åtgärder och uppmuntra människor att vara försiktiga i de saker de gör. Till exempel kan en person köra mer försiktigt om han vet att han kan bli stämd för att slå en annan förare. På samma sätt kan en person vara mer benägna att avstå från att starta en kamp om han vet att han kan bli stämd för att bryta en annan persona € s näsa.

Lagarna angående skadestånds stämningar och de ersättningsbelopp som en person kan stämma för kan skilja sig från land till land; grunderna för börjar en rättegång kan variera också. I många jurisdiktioner kan en person företräda sig själv i en skadeståndsgrundande rättegång, men det ISNA € t alltid det bästa alternativet. Tort lag kan vara komplex, och bevisa ett fall kan vara svårt. Av denna anledning, många människor vänder sig till advokater för att hjälpa dem sätta ihop ett fall eller montera ett försvar mot en. Att välja en advokat som har betydande skadestånds erfarenhet av jurisdiktion är typiskt fördelaktigt.

  • En person ofta väljer att behålla en advokat för att företräda honom i en skadeståndsgrundande rättegång.
  • En skadestånds rättegång är ett rättsligt förfarande där en individ stämmer varandra för att göra fysisk skada dem.
  • Medicinsk felbehandling påståenden är en typ av kränkning rättegång.