Hur blir jag en busschaufför?

November 7

Det primära ansvaret för en busschaufför är att säkert transportera människor på en daglig basis. Vid beslut om att bli busschaufför, behöver en person att vara detaljorienterad, har bra syn, och kunna förbli alert hela tiden under körning. En annan bra egenskap att ha är tålamod. Bussförare tenderar att hantera vuxna och barn från alla samhällsskikt och bör kunna hantera alla situationer som kan hända när du kör.

En busschaufför kan specialisera sig på att köra en av två typer av bussar. Intercity och transitbussar används för att regelbundet dirigera människor inom specificerade storstadsområdena. De kan också användas för turné bussar. Skolbussar används oftast för att transportera barnen till och från skolan och skolrelaterad verksamhet. Särskilda krav från skolan eller linjebussar företag kan dock variera, båda kräver en person att lära första hjälpen och vara kunnig med NÖDUTRYMNINGSFÖRFARANDEN.

För att bli en busschaufför i USA, måste du först skaffa din Kommersiella körkort (CDL). Det finns två typer av CDLs, serie A och serie B. En klass A CDL tillåter föraren att köra lastbilar och haul vagnar av alla storlekar. En klass B CDL tillåter föraren att köra en lastbil av alla storlekar, men inte en trailer av alla storlekar. Ibland en förare behöver ta ytterligare tester för att ha särskilda påskrifter läggas till sin licens. För att bli en busschaufför, en person som skall ha ytterligare tester efter att ha förvärvat den ordinarie klass B CDL, i syfte att lägga passagerar påskrift. En passagerare påskrift tillåter en förare att dra 16 eller flera passagerare vid varje given tidpunkt.

Många trafikskolor erbjuder en klass för bussförare som varar ungefär 120 timmar eller tre veckor. Federala och statliga statliga regleringar är olika för varje stat angående bussförar kvalifikationer och standarder. Klassrumsutbildning ger information om hur man kör en buss och ta en skriftlig tentamen. En person är skyldig att slutföra en skriftlig tentamen och bevisa sina kunskaper om bussdriv regler och förordningar.

Efter att framgångsrikt slutföra tentamen, är en förare placeras sedan i förarutbildningen. Förarutbildning lär de grundläggande färdigheter för att driva en buss. Detta sker normalt på skolgårdar. När föraren är bekväm och har bemästrat de grundläggande färdigheter, är hans utbildning flyttade sedan till on-the-road utbildning där han måste också klara ett körprov.

Information om hur man blir en busschaufför kan hittas på någon stat Department of Motor Vehicles (DMV). De kommer att leverera den specifika information som behövs för just den staten, inklusive hur man ansöker om en CDL och varje typ av godkännande.

  • Skolbussar används främst till pendel elever till och från skolan.
  • En busschaufför kan arbeta för en charter bussbolag.
  • En busschaufför måste passera en fysisk undersökning.
  • Bussförare behöver vanligtvis en speciell körkort.