Hur undviker jag Arvs Scams?

February 11

Det första steget i att undvika arvs bedrägerier är att kunna identifiera de bedrägerier och förfarandena bedragare använder för att lura intet ont anande offer. Hålla din e-postadress privat och begränsa din närvaro på nätet är bra sätt att minska din exponering för dessa bedrägerier. Om du får korrespondens av detta slag inte svarar, eller skicka korrespondent någon av dina personuppgifter. Tänk också på att ingen legitim advokatbyrå skulle be dig att betala övergångssummor för att få ett arv.

Det är inte alltid möjligt att undvika att ta emot bluff e-post och meddelanden, men att kunna identifiera dessa bedrägerier kommer att hjälpa dig att undvika att bli ett offer för ett arv bluff. Vanligtvis kommer ett arv bluff i form av ett brev från en advokatbyrå eller verkställare av en vilja informera dig om en outtagna arv från en avlägsen, avliden släkting.

Dessa brev eller e-post kan vara mycket övertygande för en intet ont anande mottagare. Korrespondensen nämner ofta namnet på den avlidne släkting samt omständigheterna och dödsdatum. Korrespondensen kan låta officiellt, och bedragare kan använda komplicerade termer för att göra dokumenten verkar legitima. Den summa pengar som nämns i dessa meddelanden är normalt mycket hög, och avsändaren ber om ett svar.

När ditt svar har mottagits får du en fråga om mer personliga information och för betalning av vissa administrativa eller överföringsavgifterna för att få arvet. Detta är hur dessa bedrägerier generera pengar. Det finns ingen arvedel, och "avgifter" går direkt in i scam artist ficka.

Det finns en checklista som du kan följa för att se om meddelandet är äkta eller inte. Det första tecknet på en bluff e-post är att mottagaren fältet lämnas tomt eller innehåller en annan e-postadress. Det innebär att e-post du har fått var troligen skickats till många mottagare. Kontrollera om korrespondent använder ditt fullständiga namn, som bedragare ofta inte har tillgång till all din personliga information.

Ett annat tecken på en bluff e-post är många stavfel och grammatiska fel, trots de komplicerade termer som används. Om e-postmeddelandet innehåller dåliga stavning och grammatik är chansen att du inte har blivit kontaktad av en utbildad professionell. Det är bäst att inte svara på dessa e-post alls.

Kontroll av ursprungs e-postadress är också en ledtråd till äktheten av e-post. Oftare än inte korrespondent kommer vill att du ska skicka ditt svar till en gratis e-postkonto. Officiell e-post är vanligtvis skickas från en privat e-postadress eftersom advokatbyråer eller yrkesverksamma i allmänhet inte använda gratis e-postadresser för att bedriva sin verksamhet. Om du fortfarande är osäker, gör en sökning för e-postadressen. Många mottagare listar dessa e-postadresser på nätet för att varna andra.

Det bästa sättet att begränsa din exponering för arvs bedrägerier via e-post är att hålla din e-postadress och personlig information så privat som möjligt samtidigt online. Undvik att skicka din e-postadress i webbannonser eller forum. Sociala nätverkssajter är ett annat enkelt sätt för en bedragare att få tillgång till information om dig och kontakta dig. Om dina kontaktuppgifter finns, vara alert och alltid kontrollera innan du svarar på några oönskade meddelanden.