Vad är en Dragonfish?

February 5

Dragonfish kan hänvisa till någon av ett antal olika arter av fisk som har lite gemensamt förutom deras namn. Dessa fiskar är i stort sett saknar samband med varandra. Fisk som ofta kallas dragon inkluderar det djupa havet dragon, den Asiatisk arowana, den violetta smörbult, och medlemmar av Pterois släktet, inklusive drakfisk.

De fiskar som ofta kallas dragon inte hemma i samma geografiska områden. Det är inte ovanligt att de olika arterna inte liknar varandra till utseendet. En gemensamhet av alla Dragon arter är deras köttätande matvanor.

Den djupa havet dragon, eller svart dragon, Grammatostomias flagellibarba, bosatt djupt under havet, vanligen på ett djup av 3.200 till 9.800 fot (1.000 till 3.000 meter) under ytan. Det är en medlem av Stomiidae familjen, vars medlemmar kallas ofta barbeled dragon grund av Lysorgan, en ljusavgivande orgel fäst under deras käken. Den svarta dragon är smala och ål-liknande med stora, överstora tänder.

På djupet att denna fisk är bosatt, det finns lite att ingen ljuspenetration, vilket har orsakat dem att utveckla självlysande egenskaper. Den svarta dragon besitter små Ijusemitterande organ på utsidan av sin kropp som dra offer för den. Dessa organ också låta fisken att kommunicera med andra medlemmar av sin art. Fisken är unik i sin förmåga att producera rött ljus förutom en grön-blått ljus. Ögonen på de flesta självlysande varelser som lever på dessa djup har anpassat sig till endast uppfattar blått ljus, vilket ger den svarta dragon en väsentlig fördel i att kommunicera utan att varna rovdjur.

Den Asiatisk arowana är en utrotningshotad fiskart. Det är en sötvattensfisk som främst bebor floder, där den livnär sig på andra fiskar. Kroppen av denna fisk är medium till långa, ofta når längder på 35 inches (90 cm) och har mycket stora skalor som mäter nästan 1 tum lång (ca 2 cm). Den asiatiska arowanaen kallas en dragon på grund av dess likhet med en kinesisk drake. Det är ofta eftertraktade som en akvariefisk, och i vissa kulturer är det Asiatisk arowana tros bringa lycka.

Liksom svart dragon är violetta smörbult slanka och ål-liknande form och kan bli upp till (61 cm) 2 meter i vildmarken. De har hotfulla utseende tänderna och har utvecklat ett rykte om aggressiva och revirbeteende. Bult agera som elimineringsmedel, med hjälp av deras tänder för att skrapa alger bort av skräp.

Medlemmar av släktet Pterois, främst drakfiskar, kallas också dragon. Pterois fisk är giftiga och har vassa taggar som sticker ut från deras kroppar, som används för att parera rovdjur och spela någon roll i jakt eller fånga byten. Deras färg är ofta en randig rött, vitt och brunt. De kan hittas i många tropiska zoner utanför sitt eget Indo-Stillahavsområdet, där deras antal är farligt hög.