Vilka är de medicinskt bruk av Ormbär?

February 6

Anläggningen Ormbär - även känd som Herb Paris, En Berry, eller Ljungjordfly - kan användas i hemmet naturläkemedel för att behandla många krämpor eller affictions. Små doser kan hjälpa behandla bronkit, huvudvärk, hosta, kolik och andra medicinska problem. Den kan också användas för att behandla kvicksilver och arsenikförgiftning, och ibland används som ett anti-reumatisk.

Ormbär är en narkotisk, flerårig ört i liljefamiljen. Det kan skördas medan dess blommorna blommar, för att användas i homeopatisk medicin eller naturläkemedel. Nästan varje del av växten kan användas på något sätt. Fröna och bär kan krossas till en salva som lugnar huden och kyler inflammation. Roten kan pulvriseras och sattes till vatten för att hjälpa till kolik. Om ätit, kan bladen och bären användas i stället för ipecac att hjälpa framkalla kräkning, om något giftigt har intagits - arsenik eller kvicksilver, till exempel - och måste utvisas ur kroppen.

Denna växt har också använts som ett afrodisiakum. Eftersom bären och frön är starkt narkotisk, kan de ha en tillfällig positiv effekt på användarens humör. I Ryssland är bladen ibland rekommenderas för personer som lider av galenskap eller depression. Den opiat-liknande effekt är också orsaken till att växten används inom homeopatin för att behandla huvudvärk, ryggsmärtor, svindel, och darrningar. Gravida kvinnor eller kvinnor som ammar bör inte ta Ormbär i någon form.

Överdosering av detta ämne kan vara mycket allvarlig. Typiska biverkningar är illamående, kräkningar, diarré, hallucinationer, och - i extrema fall - döden. Kräkas framkallande blad och bär är särskilt farligt om för mycket intas. Varje anläggning producerar bara en frukt, som liknar ett blåbär, och det är mycket giftigt. Eftersom det smakar illa och absorberas mycket långsamt, är frukten brukar spotta ut innan den gör för mycket skada på person eller ett djur som försöker äta den.

Ormbär förväxlas ofta med trillium. Medan de två är relaterade, eftersom de är båda del av Melanthiaceae familjen, har trillium blad och blommor grupperade i treor, medan Ormbär s blad och kronbladen på sina blommor är samlade i fyra. Det kan bli upp till en fot (0,305 m) lång, och blommorna av växten har smala kronblad som vanligtvis gula eller lätt grönaktig färg. Anläggningen är inhemsk i Europa och vissa delar av Ryssland.

  • Bladen och bär av Ormbär kan användas för att framkalla kräkning.
  • Vissa människor tar Ormbär att behandla yrsel, huvudvärk och darrningar.
  • Små doser av Ormbär kan hjälpa till att lindra kolik hos spädbarn.