Vad är förhållandet mellan läsning och Ordförråd?

January 28

Förhållandet mellan läsning och ordförråd är vanligtvis en av ömsesidig förbättring och tillväxt. Detta beror på att när någon läser mer, expanderar sin vokabulär normalt och växer och sedan han eller hon kan läsa ett bredare spektrum av arbeten. Även om det finns några undantag från denna idé, i allmänhet, är benägna att utveckla en starkare ordförråd genom att läsa och läsa en mängd olika material en person. För att läsa och vokabulär för att ha denna ömsesidigt givande relation måste dock en läsare se till att verkligen försöka förbättra hans eller hennes vokabulär när du läser genom att lära sig nya ord.

Läsning och vokabulär är båda viktiga begrepp inom något skriftspråk, och de vanligtvis utvecklas tillsammans för ungdomar. Medan de flesta barn börjar förvärva talat språk före läsning, denna språkutveckling ofta något begränsad. När barnet börjar läsa och skriva, då hans eller hennes vokabulär expanderar vanligtvis en hel del utöver vad han eller hon tidigare haft. Detta beror på att läsa och ordförråd är anslutna som en process av lärande och expandera på idéer.

Som person läser, är han eller hon kan stöta nya ord och idéer som han eller hon inte har läst innan. Även om många lärare fokuserar på ordförråd lektioner i ett klassrum, kan inget antal lektioner någonsin hoppas att undervisa varje ord finns i en komplex, skriftspråk. Läsning och vokabulär är viktiga för varandra eftersom läsning ger en möjlighet för nya ord på att upptäckas, så vokabulär läsaren kan växa och expandera.

Detta är inte ett absolut förhållande, emellertid, och behandlingen kan ske utan någon förbättring till vokabulär. Någon läser en bok under sin nivå av läsning är inte troligt att stöta på nya eller obekanta ord. Likaså om någon gör stöter ett nytt ord, utan passerar helt enkelt över den utan ett försök att förstå det, då är det osannolikt att utöka sitt ordförråd. Läsa och ordförråd arbetar ofta tillsammans bara om läsaren faktiskt gör ett försök att förstå ett nytt ord.

Som someoneâ € s vokabulär expanderar genom läsning, då han eller hon kan läsa på en högre nivå. Detta tillåter en person att ta på sig mer utmanande litterära verk eller skrivande som hans eller hennes förståelse av språket har förbättrats. Läsning och vokabulär inte alltid gynnar varandra på det här sättet, men som någon kanske inte kan stöta specialiserade ord eller språk genom att läsa en text med anknytning till en annan fråga.

Någon läser en sporttidningen, till exempel, är det osannolikt att stöta på några nya ord som kan hjälpa honom eller henne läsa en Shakespearian tragedi. Likaså är osannolikt att ge någon vokabulär som behövs för att förstå operativa specifikationer för trådlösa enheter läser Chaucer. Det är därför det är viktigt för någon att läsa en rad olika frågor för att utveckla en vokabulär som är bred, samt djup.

  • Medan du läser, kan du markera främmande ord för att leta upp senare.
  • Tryckt material såsom kalkylblad finns tillgängliga för att förbättra ordförråd.
  • Föräldrar bör läsas med sina barn för att förklara obekanta vokabulär för dem.
  • Ju mer någon läser, desto bättre är deras ordförråd blir.
  • Läsning ger en möjlighet för nya ord på att upptäckas.