Vad är en svart Mulberry?

February 18

Den svarta mullbär, vetenskapliga namnet Morus nigra, är en art av lövträd i mullbär familjen som bär en ätbar frukt, svart mullbär, som anses av vissa vara den godaste olika mullbär frukt. Även träden är ursprungligen infödda i sydvästra Asien, har de varit så odlas för sina frukter som de nu också hittas växer i Mellanöstern Enkelt och Europa. Frukten av svarta mullbärsträd används ofta för att göra godis och konserver, och är också ibland i traditionell örtmedicin. Blad av trädet kan också ha en roll i produktionen av silke, som mullbärsblad är den enda mat som silkesmaskar äter.

En svart mullbärsträd växer vanligen till en höjd av cirka 20 till 40 fot (6 till 12 meter) och har ljusa gröna, tandade blad. Bladen är täckta i små, grova hårstrån. Träd brukar blomma i mitten av våren, med små, gul-gröna blommor.

När blommorna pollineras, de börjar att svälla och utvecklas till frukt. Mogna svarta mullbär frukter är en djup lila färg, nästan liknar små björnbär, men de är faktiskt inte bär alls. Varje frukt är faktiskt ett kluster av miniatyr stenfrukter, som är frukter med en köttig exteriör och en stor frö, som brukar kallas en sten, i mitten. Frukterna är vanligtvis mogen och redo för skörd av sensommaren.

Även frukterna inte bär, är de ofta används omväxlande med björnbär i matlagning, och ofta ingår i recept för sylt, muffins och pajer. I Mellanöstern och Indien, de är en populär ingrediens för sorbet. Frukterna kan också konsumeras färska. I traditionell örtmedicin, vin gjort på svarta mullbär sägs vara ett effektivt hjälpmedel matsmältnings. På grund av deras intensiva färg, är frukterna också ibland för att göra livsmedelssäker färgämnen i en mängd olika nyanser.

Svarta mullbärsträd kan komma från utsäde, även om det tar ungefär ett decennium för befintliga träd att börja lager frö. Träden är därför oftare vuxit från stamceller eller filial sticklingar. De föredrar att växa i soliga områden, i varm jord som har en bra balans av silt, sand och lera element. Träden är oftast ganska lätt att ta hand om, kräver ingen speciell vattning och endast måttlig beskärning för att ta bort döda grenar. De är också mycket resistent mot de flesta typer av skadedjur och sjukdomar.

  • Svart mullbär frukt används ofta i traditionell medicin.
  • Vissa anser frukten av den svarta mullbär vara särskilt välsmakande.
  • Den mullbärsträd kan växa upp till 40 meter hög.