Vilka är de bästa källorna för varumärkes Råd?

July 6

Det är viktigt för företagare, uppfinnare och andra entreprenörer att hitta tillförlitliga källor för varumärkesrådgivning. Denna information är nödvändig för att korrekt ansöka om ett varumärke, skydda varumärket från användning av andra, och undvika varumärkesintrång. I vissa fall kan dessa människor kunna hitta varumärkesinformation på egen hand. Sådana källor kan omfatta myndigheter, bibliotek lag och pålitliga webbplatser. I andra fall kan det vara bäst att konsultera en varumärkeskonsult.

En utmärkt källa för varumärkes råd är regionens myndighet som specifikt behandlar tillhandahålla immaterialrätt, patent och varumärkesinformation. I USA är denna byrå i United States Patent and Trademark Office. I de flesta fall kommer den myndighet tillhandahålla grundläggande information, handlingar som behövs för ansökan om ett varumärke eller patent, och även en sökbar databas av nuvarande eller sökta patent och varumärken. Byrån kan tillhandahålla denna information via en webbplats eller det kan krävas människor att begära tryckt information. Vissa organ kan göra det möjligt, eller obligatorisk, för att boka tid hos en agentur anställd för att få varumärkes rådgivning.

Biblioteken är oftast bra informationskällor, men eftersom lagarna kan ändras så ofta, är det bäst att hålla sig till biblioteken lag. För den mest up-to-date varumärkesrätt informationen, kan en person utan tillgång till en lag bibliotek har lättare att söka på Internet. Förutom webbplatsen för den myndighet som hanterar varumärken, det finns gott om webbplatser som ger pålitlig varumärkesrådgivning. Ett knep för att hitta tillförlitlig varumärkesinformation på nätet är att leta efter webbplatser med adresser som slutar på ".edu", ".org" eller "Gov." Webbplatser med adresser som slutar på ".com" eller ".net" kan vara lika tillförlitlig, så länge som de forskare och författare för de webbplatser är erfarna med varumärkeslagar och varumärkesprocessen.

Förmodligen den bästa källan till varumärkes rådgivning är ett varumärke advokat. Ett varumärke advokat har erfarenhet med den exakta uppgifter som anges på en statlig myndighet: s hemsida, men han vet också hur man använder den informationen. Med andra ord kan en bra varumärke advokat ge varumärkes rådgivning samt hjälpa en person med varje steg av varumärket arkivering processen. Avgifter för varumärkes advokater varierar, men vissa kan ge kostnadsfri rådgivning för att förklara processen och låta kunderna bestämma om att anställa dem. I slutändan kan betala ett varumärke advokat för att hjälpa till under varumärket processen vara mycket billigare än konsekvenserna för varumärkesintrång.

  • En del av en ansökan om registrering av ett varumärke.