Vad är Medicinsk steroider?

May 13

Medicinska steroider kan ha ett par olika definitioner. För det första kan de endast rör steroider som är anabola eller som har liknande sammansättning som hormoner som testosteron, som främst produceras i den manliga kroppen. I detta sammanhang är adjektivet "medicinska" används för att skilja mellan föreskrivna steroider och otillåten steroidanvändning för saker som kroppsbyggnad eller prestationshöjande, vilket avskräcks av det medicinska samfundet. Alternativt skulle medicinska steroider hänvisa till alla steroider inklusive kortikosteroider som kan användas för att behandla medicinska tillstånd.

I denna andra definitionen, medicinska steroider inkluderar kortikosteroider, vilka kan användas som antiinflammatoriska läkemedel. Ett antal villkor behandlas med kortikosteroider inklusive svår astma, allergier, autoimmuna sjukdomar, avstötning av transplantat, och inflammatorisk tarm eller tarm tillstånd som Crohns sjukdom. Mediciner som prednison och budesonid (Entocort) är några av de vanligaste kortikosteroider används och de kan tas oralt, injiceras eller inhaleras beroende på tillståndet de behandlar.

En annan vanlig medlem av de medicinska steroider som är en kortikosteroid är hydrokortison eller kortisol. Hydrokortison är tillgänglig i svaga styrka förberedelser över disk och kan användas i salva formulär för att behandla mindre hudirritationer. Högre styrkor av denna steroid är tillgängliga genom recept och skulle kunna användas som hudsalva eller i olika preparat för många medicinska ändamål.

Ibland termen medicinska steroider adresser testosteronbaserade steroider som kan missbrukas. Fortsatt oro dopning med anabola steroider plågar många typer av professionella sportligorna och det finns några allvarliga konsekvenser som kan bli följden av att använda anabola steroider utan medicinskt behov. Det är lika viktigt att påpeka att anabola steroider har många legitima användningsområden värda att utforska.

Olika formuleringar av anabola steroider kan förskrivas för att hantera situationer där män har låga nivåer av testosteron som skapar eviga problem med energi, humör och / eller sexuell dysfunktion. Vissa villkor arrestera puberteten hos unga män och kan behandlas med testosteron. Sjukdomar som skapar kropps slöseri eller betydande viktminskning kan också behandlas med medicinska steroider; Detta gäller särskilt när folk inte kan gå upp i vikt på grund av pågående sjukdomar som cancer eller hiv.

Administration av någon form av medicinska steroider har risker och fördelar. Läkare planerar använda mycket noggrant så att människor inte ständigt tar antingen anabola steroider eller kortikosteroider, om det inte är absolut nödvändigt. Använda begränsade doser kan hjälpa till att minimera biverkningar som i kortikosteroider är större sannolikhet för infektioner och anabola steroider utgöra en fara betydande förändringar i humör, negativa effekter på hjärt-kärlsystemet, och andra biverkningar. Med tanke på dessa risker, många hävdar att steroider alltid bör användas medicinskt, och aldrig i icke-medicinska inställningar.

  • Humörstörningar och depression är vanliga psykologiska effekterna av steroider.
  • Anabola steroider.
  • Medicinska steroider kan användas för att öka testosteronnivåerna.
  • Prednison är en av de mest använda kortikosteroider.