Vad är en matstol?

May 9

En matstol är en del av en matsal möbler set. En uppsättning matsalsstolar, ofta sex eller mer, är arrangerad runt ett matsalsbord. De flesta matsalar inkluderar även ett skåp för att hålla rätter, och vissa har en skänk bord att hålla rätter av mat under måltiderna. En middags stol är ofta tillverkade av trä, men kan även vara vide, metall eller plast.

Plast stolar finns vanligen i kök eller informellt inredda matsalar. En plast matstol ofta färgstarka och modern design, men kan vara transparent, ibland med ljusa kromade ben. Det övergripande utseendet på moderna plast stolar tenderar att vara geometrisk och smidig utan mycket utsmyckning eller detaljer. Uteplats möbler kan innehålla plast och / eller metall stolar som är ännu enklare konstruktion och som kan vika för lagring.

Metall matsalar stolar är ganska ovanliga i formella matsalar, men eleganta smidesjärn stolar är populära i vissa kök eller i hem med en medelhavs inredning. Smidesjärn stolar säljs ofta med en rund glas toppad tillhörande bord. Många av dessa metallmatsalsmöblemang kan även användas utomhus på en täckt uteplats eller däck. En älskling stol har en smidesjärn brutna tillbaka med en hjärtformad design. Sweetheart stolar har oftast en rund stoppad sits och är klassiskt sett i gammaldags glassbarer.

En korg matstol kan ha en låg eller hög rygg och oftast har en stoppad sittdyna. Wicker stolar vanligen säljs i set tillsammans med ett glas toppad rottingbord. Wicker matsal möbler är populär i regioner med året runt varmt väder samt i bostäder med en tropisk designtema. Wicker matsalsmöbler kan också passa sommar fritidshus.

Trä stolar är den vanligaste typen och många sorter finns tillgängliga idag. Den mest klassiska stilen av trä matstol är förmodligen den Parson stol. Skapad på Parsons School of Design i Paris, har Parson stolen en något böjd rygg och kan kläs i vanlig eller mönstrade vävt tyg, läder eller mocka. De träben är antingen exponerade eller täckt med ett tyg kjol. Kamel tillbaka Parson stolar har en bula på toppen av stolen tillbaka medan kast översta Parsons matstol har en platt, något rullkant.

  • Matsal stolar arrangeras runt matsalsbord.
  • Wicker stolar är populära i regioner som har varmt väder året runt.