Rengöra en Gun Barrel

May 29

Det finns många olika anledningar till varför du bör ta dig tid att ordentligt rengöra ett eldrör. Det första och viktigaste skälet är att det är en enkel säkerhetsåtgärd. Ju mer du använder en pistol, desto mer kommer det att bli smutsig. Den smutsigare det blir, då mer sannolikt att det kommer att bli någon form av problem som kan leda till en skada eller möjligen skada på vapnet. En annan viktig orsak till korrekt rengöring ett eldrör är att vapen är helt enkelt dyrt, och som sådan bör hållas i gott skick. Rengöring en pistol är inte så svårt, särskilt om du följer dessa enkla steg.

  1. Procure rätt verktyg. Innan du kan börja städa ett eldrör, måste du se till att du har rätt verktyg för jobbet. Medan de verktyg för rengöring vapen är ganska standard, det finns vissa skillnader i vilka verktyg du faktiskt använder. I många sätt, kommer detta att bero på vilken typ av pistol du kommer att vara rengöringen. Till exempel kommer du använda en typ av rengöringsstav för en pistol och en som är helt annorlunda för ett gevär. Se till att du har rätt typ av verktyg för just din pistol. Generellt sett behöver du en rengöringsstav, en bronsborste, en jag (ett verktyg som är något under kaliber som är räfflade för att hålla en patch), födde lösningsmedel, flanell patchar, och vapenolja.
  2. Rod pipan. När du börjar spö pipan måste du se till att du har stången resor ner pipan på samma sätt att kulan skulle. Detta kommer att bidra till att förhindra eventuella skador på pistolen, och förhindra eventuella kostsamma reparationer. Passera en ren flanell lappa ner pipan för att få en uppfattning om hur smutsigt det är, och att bidra till att undanröja allt löst skräp som kan vara bosatt där.
  3. Applicera lösningsmedlet. Häll lite av din städning lösningsmedel på hålet borsten. Du vill se till att du använder nog att belägga borsten, men inte så mycket att dammsugaren kommer att droppa från borsten. Rod borsten genom pipan ett par gånger för att säkerställa att dammsugaren är helt belägga det inre av eldröret. När du har gjort det, ställ pistolen åt sidan i några minuter för att låta renare tid att arbeta.
  4. Åter stav pipan igen. När du har gjort det möjligt för lösningsmedel för att sitta och arbeta för ett par minuter, åter stav pipan igen. Denna gång, istället för att använda borsten använd Jag och en av de flanell patchar. Åter torv processen ett par gånger, med hjälp av en ny lapp varje gång tills det lossnar relativt rena.
  5. Upprepa vid behov. Upprepa steg två till fyra så många gånger som behövs tills flanell patch kommer ut helt rent. När plåstret är ren, innebär att att eldröret är ren.
  6. Applicera lite olja. Coat en flanell lapp med en generös mängd vapenolja. Kör den här patchen ner pipan ett par gånger så att du kan ge pipan en fin skyddande beläggning som kommer att förhindra rost när du inte använder pistolen. Tänk på att du kommer att behöva ta bort oljan innan bränning vapnet, om du inte kan oavsiktligt skada vapnet.