Hur undviker jag Running Cramps?

March 1

Köra kramper uppstår av olika anledningar, och att hitta de bakomliggande orsakerna till kör kramper hjälper dig att undvika dem i framtiden och bli av med dem efter att de inträffar. De vanligaste typerna av löpande kramper hända till följd av syrebrist, brist på fukt, och bristen på ordentlig konditionering. Starta en kör session för hårt kan leda till att köra kramper eftersom kroppen ännu inte används för att stammen; komplicerar en sådan kramp är otillräcklig beredning, såsom att inte dricka tillräckligt med vatten före träning eller äta livsmedel som inte är lättsmält.

För att undvika att köra kramper, bör du först ta fram en pre-motion rutin av stretching, återfuktande, och äta bra. Muskelkramper kan uppstå eftersom det krävs god hydrering för att leverera syre till musklerna, och utan ordentlig hydrering, kan otillräcklig syrenivåer leda till kramper. Vid tiden du känner dig uttorkad eller törstig, det är för sent. Du måste återfukta väl före träning och konsekvent hela, särskilt i varma eller torra klimat.

Stretching bidrar till att undvika att köra kramper också. Korrekt stretching förbereder musklerna för påfrestningen av övningen. Utan en sådan stretching, kan musklerna bli ansträngda, alltför korta, eller ännu värre, rivas. Starta ett träningspass för snabbt kan också leda till kramper, eftersom, återigen, musklerna är inte ordentligt förberedda för stammen. Spendera tio minuter innan din kör sträcker ut benmusklerna, särskilt kalvar, hamstrings, glutes, och fötter.

Livsmedel som dröjer sig kvar i magen eller andra delar av matsmältningssystemet kan också orsaka kramper. En måltid av kolhydratrika livsmedel - som pasta och potatis - kan lättsmält och förvandlas till användbart bränsle för kroppen. Andra livsmedel som är rika på protein och fiber är svårare för kroppen att smälta, vilket innebär att maten dröjer i magen och matsmältningssystemet längre. Detta innebär att maten inte har vänt effektivt i användbart bränsle för kroppen, och värre, din kropp fungerar svårare att både engagera matsmältningssystemet och träna andra muskler under körningen.

Om en kramp händer under din kör session, försök att sakta ned något och tar djupare andetag. Denna åtgärd kan bidra till välbehövlig syre till musklerna som kramper. Försök att dricka små klunkar vatten samt; gulping stora mängder vatten kommer bara förvärra problemet, så gå långsamt och ta små klunkar. Detta kommer återigen att hjälpa leverera syre till kramper muskler och lindra smärtan av kramp.

  • Lämplig hydrering hjälper till att leverera syre till musklerna.
  • Running kramper kan bero på en brist på hydratisering.
  • Livsmedel som dröjer sig kvar i magen kan orsaka magkramper.
  • Stretching bör hjälpa löpare att undvika kramper.
  • En man med ett ben kramp.
  • En person utan rade kan få kramper när du kör.