Vilka är de olika typerna av Shovel?

March 12

En spade är en långskaftad verktyg med en skopa blad. Det används för att gräva och flytta material. Det finns flera typer av spadar, var avsedda för en viss uppgift eller uppgifter. Vissa skyfflar som används för att gräva jord har "fot trampar" på toppen av bladet, plattade områden som att vila sin fot för att lägga till extra kraft. Spadar finns även med en mängd olika handtag längder och handtag.

Barn Spade. En stor, industriell styrka spade för att flytta säd eller snö eller gör rent upp kallas ibland en lada spade. Dessa spadar har oftast en platt framkant och är särskilt djupt, med höga sidor för att stadigt lasten.

Kol skyffel. En kol spade används för att flytta högar av kol eller att förflytta kol från lagring till en hod eller annan kol bärare. Den har en bred platt kant och dess blad är platt i mitten och böjda skarpt på sidorna. Kol skyfflar finns med kortare eller längre handtag.

Garden Shovel. Trädgårds skyfflar skiljer sig från spader i både konstruktion och syfte. Bladet av en spade sträcker nästan rakt ner från handtaget, passar det för att arbeta jorden, men inte för att lyfta och flytta den. Spadar, med böjda infästning - kallas en hiss - mellan bladet och handtaget, tillåter användaren att bända lasten.

Standard trädgård skyfflar är runda-punkts skopa med ett blad som är ca 8 inches bred och 12 lång (20 x 30 cm.). Det är något krökt vid kanten för att hjälpa till att bibehålla lasten. Blommor skyfflar är gjorda för att röra lite mer försiktigt i en rabatt, och så är mindre. Square-punkts spadar, som har en plan botten kant, är utformade för att samla in och lyft redan lossade material, inte för att gräva.

Snow Shovel. Snö skyfflar kan ha blad av metall eller plast, och bladen har ofta åsar. Vissa snöskyffel blad är ganska platt, medan andra har mer av en kurva från botten till toppen. Det finns handtag variationer, såsom t-formade handtag och handtag med kurvor tänkt att göra dem ergonomiskt sundare och snö skyfflar avsedda att skjuta snö samt gräva och lyfta den. Vissa av dessa senare spade typer har och u-formade handtag som man håller med båda händerna.

  • Vissa spadar är konstruerade för att skotta snö.
  • Trädgårds skyfflar hjälper gräva hål och flytta små mängder smuts för plantering.