Vad är en Klädsel Symaskin?

August 20

En symaskin marknadsförs som en sy klädsel maskin är oftast en kommersiell kvalitet maskin. Det är en sådan sak som en sy klädsel maskin, men de varierar mycket lite i makeup från industriell eller kommersiell maskin. Möbeltyger är svåra att hantera på en standard hushållsmaskiner och kräver en heftier maskin än en konsument klass ett.

Det är möjligt för några vanliga hem maskiner för att hantera tunga tyger med ett byte av nål. Handböcker Användar kommer att lista vilka typer av tyger en maskin kan hantera. Vid sin högsta kapacitet, kan ett hem maskin ta på material som denim och även läder. Bilklädslar och andra extrema tyg val är nästan alltid kommer att skada en konsument klass maskin. Hem maskiner som inte är avsedda att användas med tunga tyger kan sluta med problem som trasiga nålar, tråd sylt och spännsvårigheter som bunching.

En kommersiell eller klädsel symaskin har några skillnader från standardmaskiner. Den mest uppenbara skillnaden är att de är oftast gjorda helt i metall. I vissa fall gör detta dem svåra att transportera. Tillverkarna har utvecklat portabla versioner som bryter ner för enklare hantering.

Den andra stora skillnaden är användningen av en gångfoten. Regelbundna maskiner drar tyget igenom med hjälp av en matar under tyget. Gångfoten är en tvådelad fot som växlar mellan de två halvorna, så att det ser ut som det är att gå över tyget. Ena foten kvar på tyget hela tiden och håller tyger från växling. Detta är särskilt användbart när man arbetar med flerskiktade projekt.

Den slutliga stora skillnaden mellan en vanlig och en klädsel symaskin är användningen av ett knä spak. På en standardmaskin, är det enda spak för att höja foten direkt bakom nålen setup. Kommersiella maskiner har ett knä aktiverat spak som höjer foten. Detta gör det enklare för användarna att vända hörn och gå runt besvärliga ställen utan att flytta händerna.

Om inget annat anges, endast gångfoten maskiner sy olika lång raksöm. Om en användare kräver en annan typ av stygn, det finns maskiner som specifikt tar zig-zig och andra mer komplicerade sömmar. Konsumenterna bör kontrollera varje tillverkarens specifikationer för att se vilka som erbjuder stygnen de behöver.

En kommersiell eller klädsel symaskin har några alternativ som gör det ännu mer användbar. Det finns olika fötter tillgängliga att göra specifika jobb som blixtlås och welting. En förändring av nål gör det möjligt att enkelt växla mellan tunga tyger som manchester och ömtåliga uppstickare som sammet. Med några små förändringar, kan en sy klädsel maskin fungerar som många ändamål som dess användaren önskar.

  • En stoppad fotpall.
  • Material såsom denim kan tvättas i en konsument-grade maskin.
  • Vissa hemsymaskiner kanske kunna hantera möbeltyger med lämplig nål.