Vad är en Skunk Ape?

July 26

Även känd som "Stink Ape" är Skunkapa en tvåfota, apliknande cryptid liknar en Bigfoot eller Sasquatch. Det sägs att bebo träsk i sydöstra USA; notably, i Florida Everglades. Den Skunk Ape fått sitt namn från den vidriga lukt det enligt uppgift avger, som har jämförts till vätesulfid eller ruttna ägg. Vissa människor spekulera detta beror på Skunk Ape gör påstås sitt bo i övergivna alligator hålor och grottor som ofta är fyllda med ruttnande djurkadaver och träsk gas.

Rapporter om Skunk Ape började cirkulera på 1960-talet och eskalerade under 1970-talet, då flera ögonvittnen rapporterade liknande historier om att ha skymtat en stor, hårig hominid väger över 450 pund (204 kg) och stående sex till sju fot (ca 2 m) hög. Det nya millenniet har sett en ökning av rapporterade Skunk Ape iakttagelser, inklusive vittnen som påstår sig ha drabbats i huvudet med en pinne av varelse, skymtade det skulking längs en vägkant kramade stulen majs, eller ens såg den falla genom taket på en timmerstuga innan du dyker genom ett fönster för att fly.

Kanske det starkaste bevis till stöd för Skunk Ape existens är Myakka Fotografier som anonymt postas till Sarasota sheriff avdelning 2000. De två bilder skildrar en klumpig, apliknande varelse täckt av glänsande, rödaktig päls med sina nedre tänder exponeras i ett snarl. Ett brev åtföljde foton från en kvinna som påstod sig ha fotograferat varelsen nära hennes bakgård där det påstås återvände för tre nätter i rad och stal äpplen från en skäppa på hennes veranda. Kvinnan trodde varelsen vara en förrymd orangutang, och även om polisen sändes flera gånger för att undersöka, var varelsen borta när de kom. Cryptozoology expert, Loren Coleman analyserade fotografier och noterade att de visar detaljer som gula hörntänder, pannan linjer och naglar.

Skeptiker av Skunk Ape existens pekar på det faktum att ingen av de rapporterade iakttagelser av varelsen har kommit från någon av skogvaktare som regelbundet patrullerar Floridas stora, naturliga skogar och skulle vara den mest sannolika vittnen. Skeptiker noterar också de pengar som genereras av bevarandet av Skunk Ape legenden, särskilt av dem som kör på vägarna Skunk Ape souvenir står, som också råkar vara bland varelse påstådda ögonvittnen. Den Bigfoot fältforskare Organization (BFRO) är också en del av de påstådda ögonvittnen, som påbörjat en Florida Skunk Ape expedition 2008, varav 30 entusiaster betalade $ 300 $ vardera för att delta i.

  • Skunk apor sägs bebo träsk i sydöstra USA.
  • Den så kallade skunkapa beskrevs av en kvinna som en rymt orangutang.