Hur väljer jag det bästa Hydrating Body Cream?

April 19

Välja den bästa återfuktande kroppskräm innebär noggrant jämföra de ingredienser som finns i olika märken. En av de viktigaste sakerna att tänka på är att huden kan absorbera en del av det som är tillämpliga på den. Om en hudvård produkt är full av giftiga kemikalier, kan de ta sig in i ditt blodomlopp och skada din hälsa. Till exempel, parabener är konserveringsmedel som ofta finns på fuktgivande kroppskräm etiketter, men vissa studier har kopplat dem till cancer. Förutom parabener, det finns många andra potentiellt giftiga kemikalier i hudvårdsprodukter, inklusive de som används för att skapa dofter; den bästa kroppen återfuktkräm är en som är fri från potentiellt skadliga ämnen.

Sedan återfuktkroppskräm är tänkt att återfukta och ge näring åt huden, vilken typ av olja som ingår i en formel är mycket viktigt. Vissa företag väljer att använda mineralolja i sina formler, men många tillverkare hävdar denna olja är inte det bästa valet. De hävdar mineralolja täpper till porerna och bidrar till utvecklingen av akne. Forskning visar att det till och med kan göra en person mer känsliga för de skadliga effekterna av solexponering. Av denna anledning kan det vara bäst att välja en återfuktande kroppskräm som använder naturliga växtoljor som har visat säkra och effektiva för huden.

Konsumenterna kan också hända att de bästa återfukt hudkrämer itu kollagen och elastin. Kollagen är ett protein som ansvarar för att hjälpa till att ansluta och stödja kroppens vävnader och elastin, en annan viktig protein, ger huden elasticitet. Tillsammans kollagen och elastin hjälper till att hålla huden fast och flexibla, förebygga slapp, rynkor och linjer. Kroppen producerar mindre av både som människor ålder, dock bidra till utvecklingen av torr, rynkig, slapp hud.

En bra återfuktande kroppskräm bör stimulera kroppen att producera mer av dessa proteiner. En ingrediens som kallas coenzym Q10, till exempel, sägs hjälpa stimulera produktionen av kollagen och elastin. Det kan också bidra till att bekämpa fria radikaler, som är molekyler som bidrar till cellskador, sjukdom, och tecken på åldrande.

Antioxidanter bör också göra en lista över ingredienser som finns i den bästa fuktande kroppskräm. Liksom coenzym Q10, de hjälper kroppen att neutralisera de skadliga effekterna av solens strålar, föroreningar och andra saker som påverkar kroppen från utsidan. Antioxidanter är också kända för att neutralisera effekterna av skador som kan uppstå inuti kroppen, såsom skador som sker till följd av oxidation, som är en reaktion mellan syremolekyler och andra ämnen, inklusive celler.

  • En återfuktande kroppskräm kan innehålla antioxidanter, bland andra ingredienser.
  • Ett diagram av yngre hud och äldre hud som visar hur minskningen i kollagen i äldre hud kan leda till rynkor.