Skydda ditt företags immaterialrätt när Använda Crowdfund Investera

April 12

Om du har sett filmen The Social Network, förstår du att det är nödvändigt att skydda din immateriella egendom. Vid användning crowdfund investera strategier, måste du skydda dig själv och din verksamhet. Du kan göra det på flera sätt:

 • Berätta inte för någon om det. Denna strategi är idiotsäkert, men det innebär att du inte kan köra en crowdfund investera kampanj. Människor behöver höra och se vad du pratar om, eller de kommer aldrig att lita på dig tillräckligt för att investera i dig.
 • Hyra en immateriell advokat Du kan -. Och kan behöva - gå vägen för en patentansökan och / eller säkra varumärke och upphovsrättsskydd för dina idéer och material. Denna väg tar tid och pengar, vilket kan verka som avskräckande. Trots allt, om din idé visar sig vara en flopp, var att pengar spend utan anledning.

  Däremot kan misslyckas med att säkra dina immateriella rättigheter leda till katastrof, inklusive en folkmassa revolt. På ett minimum, bör du rådfråga en advokat om du har någon aning om att du har skapat immaterialrätt som måste säkras.
 • Lita på din finansiering portal för hjälp. Förutom att ta de steg som föreslås i föregående punkt, leta efter en crowdfund investera plattform som kräver investerare att teckna sekretessavtal och har datarum där du kan ladda upp privata information (så det är inte tillgängligt till allmänheten).

  Dessa data rum bör skyddas med lösenord. Portaler som har datarum kan du se vem som tittat på dina filer och hur länge.

  När många företag är i färd med att sälja eller sammanslagning ett företag, det är hur de hanterar sina känsliga immaterialrätt och låt presumtiva köpare visa vad de har fått. Om någon går ut och duplicerar det, med ett datarum och logga kan du hålla människor ansvariga.

  Sekretessavtal kommer inte att hindra tecknarna från förmedla information till sina vänner eller kollegor. Om du har en bra idé, att det bästa sättet att skydda det är genom patent, upphovsrätt eller varumärkesregistrering.

 • Rulla tärningen. Du kan helt enkelt välja att sätta din immateriella egendom ute i det fria för alla att se. Chansen finns, vad du tycker är känslig är inte av intresse för någon annan. Men var beredd på det värsta scenariot så att du inte är förkrossad om en stöld inträffar.