Vilka är de olika typerna av Mjäll produkter?

December 8

När huden skjul drivet i hårbotten och producerar mängder av vita flingor, är det tillstånd som kallas mjäll. Det är ofta orsakas av eksem, som är en hudsjukdom som orsakar en ansamling av döda hudceller. Mjäll produkter omfattar en rad olika schampon, balsam och hårbottenbehandlingar som syftar till att stoppa irritation, klåda och fjällning som orsakas av sjukdomen. De aktiva ingredienserna dessa produkter använder oftast för att hålla kontroll mjäll inkluderar stenkolstjära, zinkpyrition, och salicylsyra.

En av de första mjäll produkter många människor initialt nå för att slåss mjäll är anti-mjäll schampo. De flesta schampon rekommenderar frekvent eller daglig användning för att förhindra uppbyggnad av döda celler. Mjällschampon typiskt instruera användare för att schampot att förbli appliceras på hårbotten under några minuter innan de sköljas bort i syfte att göra det möjligt för schampo för att bli mer effektiv. Ketokonazol är med i vissa mjällschampon grund av sin anti-bakteriella egenskaper. Vissa medicinska schampon innehåller salicylsyra för att rengöra håret samt lindra mjäll symptom.

Tar-baserade produkter innehåller stenkolstjära extrakt och har använts i årtionden för att lindra symptomen av mjäll och psoriasis. Medan många användare är överens tjärprodukter ger snabb kliar lättnad för hårbotten, har schampot vanligtvis en obehaglig lukt under användning. Lukten är enligt uppgift kraftigt minskat när schampot sköljs ur håret. Zink-baserade mjäll produkter är också tillgängliga. De innehåller pyrition zink, som används för att behandla irriterad och kliande hårbotten.

Anti-mjäll exfolierande gel kan användas för att lindra mjäll symptom, såsom den kontrollanordning klåda och fjällning. En vecka hårbotten massage kan lindra symtomen samt avlägsna kalcium uppbyggd och förbättra blodflödet till hårbotten. Antimjäll kräm är en av de många mjällprodukter som kan användas för att rengöra, rena och mjuka hårbotten. Anti-mjäll mineral schampo har mineraler som koppar, zink och järn och används för att lindra klåda och irritation i hårbotten.

Vissa mjäll produkter har en kombination av rosmarin och tea tree olja för att slåss mjäll. Den växtbaserade kombinationen är fakturerat som främjar naturlig läkning av hårbotten. En annan mer naturlig strategi för att bekämpa mjäll finns i vinäger hår sköljningar, som marknadsförs som hjälper till att rensa bort stylingprodukt uppbyggd under spolning bakterier och svampar. Scalp konditione olja är en leave-in behandling med rosmarin och lavendel. Det är ett balsam som syftar till att öka hårbotten cirkulationen samtidigt konditione håret.

  • Vinäger, när den används som ett hår skölj, hjälper kampen mjäll.
  • En vecka hårbotten massage kan bidra till att förbättra blodflödet till hårbotten.
  • Tecken på mjäll inkluderar en kliande hårbotten och vita flingor som faller från huvudet.
  • Mjällschampon typiskt instruera användare för att schampot att förbli appliceras på hårbotten under några minuter innan de sköljas bort i syfte att göra det möjligt för schampo för att bli mer effektiv.
  • De flesta mjäll produkter är utformade för att användas i duschen, och sköljas helt från hår.
  • Medicinska schampon innehåller salicylsyra kan användas för att minska mjäll.
  • Vissa mjäll produkter har naturliga produkter som tea tree olja för att hjälpa striden mjäll.
  • Mjäll är ett hårbotten tillstånd som kännetecknas av klåda och fjällning av huden i hårbotten.
  • Synliga vita flingor av torr död hud i hårbotten är ett tecken på mjäll.