Dating Efter 50: Hur man flirta

November 29

Dating när du är äldre är inte allt i huvudet - en del av det är i ditt hjärta och hormoner. Även om det kan vara sant att dina hormoner är inte riktigt lika intensiv som de var när du var 25, de är fortfarande mycket aktiv, och du kommer att upptäcka att du fortfarande har en annan reaktion på någon när det finns kemi än när det finns inte. Ingen tvekan om det, är viktigt kemi.

Men kemin är inte förutbestämt. Du behöver inte ha kemi med alla smarta person du möter eller varje blond eller rödhårig. Kemi är dels om hur människor ser och kraftigt om hur människor agerar. Anslutningar kan göras över ett leende, ett sinne för humor, eller vad du ser i någons ögon.

När dessa signaler är avsikt, det kallas flirta. Och flirta är definitivt en form av kommunikation. Den berättar den andra personen som du är intresserad av henne som mer än en vän, att du är en sensuell person, och att du kan vara lekfull.

All denna information kan kommuniceras med bara några djärva utseende. En flirtig drag kan definitivt telegraf ditt intresse omedelbart, och receptionen till att flytten kommer att berätta en hel del om huruvida någon är intresserad av att komma närmare dig.

Om du inte har daterat på länge, kanske du har glömt hur man flirta. Den goda nyheten är att det är inte så svårt att lära sig att göra det igen. Du kan jogga ditt minne med dessa centrala delarna av flirta - och sedan, naturligtvis, måste du öva! Det är värt att göra eftersom det är så att du startar den andra personens hjärta att dunka lite snabbare och, faktiskt, öka din egen puls också. Här är de viktigaste drag:

  • Ögonkontakt: Håll ögonkontakt utan att blinka eller titta bort är så sexig att du hittar du måste titta bort lite bara så hela sekvensen inte blir brännbar. Låt dina ögon "mjuka" och le bara lite medan du låsa dina ögon tillsammans. Om din dejt vägrar att hålla blicken, kommer ögonblicket inte att fungera. Men om hon gör, du har något på gång!
  • En viss leende: Leendet som fungerar är lite mystiskt, med ändarna av munnen något dök upp - inte en stor, brett leende. Detta är ett leende som lovar mer, om allt går rätt. Det är ett leende som visar början av lust och tillgänglighet.
  • Ord: Ord roll. Om du dras till någon, låt henne vet det, men inte gå överbord. Titta hennes reaktioner noggrant.

    Till exempel, om du säger, "Ditt hår är vackert; Jag finner mig själv vilja röra den, "svaret borde vara något i stil med," Jag skulle vilja att väldigt mycket ", eller åtminstone," Tack "med ett leende. Om hon ignorerar det eller säger: "Åh, inte riktigt ..." back off. Den första reaktionen visar att personen är villig att flirta med dig. Den andra reaktionen visar att du har gjort henne obekväm.

    Men flirta kräver lekfulla, intima känslor eller en bit av sexuella anspelningar. Sådan verbal flirta visar att du är attraherad av personen och testar vattnet för att se om personen är också lockat.

Låter det här som farligt territorium? Det är. En begåvad flirt är lite läskigt eftersom hon kan charma strumporna bort av någon. Men flirta är inte nödvändigtvis manipulativ om känslor är uppriktiga och utförs för att uppmuntra en relation snarare än bara ett knep för att få beundrad eller en avsiktlig förspel till att ha sex med någon.

Flirt är, i sin mest användbara, ett sätt att hjälpa till att flytta saker tillsammans. Det skiljer den uppmärksamhet du får från någon som bara är vänliga från den uppmärksamhet du får när någon önskar dig i en romantisk eller sexuell sätt.

Det kan vara svårt att skilja en flirt eller "player" från någon som är intresserad av att bara du. Endast tiden kan utvisa om du bara få linjer eller ett sant uttryck för djupt känt kemi. Gå vidare och flirta och njuta flirt, men ta det hela som bara ett första steg mot att veta mer om varandra.