Komma ditt spel Publicerad

November 16

Miljontals människor gillar fortfarande 2-D-spel trots "svalka" faktor som du får med 3-D. Människor som spelar 2-D bryr inte om ett spel är 2-D, 3-D, eller virtuell verklighet; om det är roligt, de ska spela den. Om du vill skriva seriösa spel och har en chans att marknadsföra dem, vet tävlingen och se till att du väljer ett spel genre som du har en chans på en början formgivare. När du gör det, försök sedan själv publicera ditt program.

Så du har skrivit ditt första spel, och du vill publicera det själv. Processen är inte så komplicerat. Se först till att spelet är solid (felfri) och har en enkel installation och konfiguration. Då komprimera alla spelfiler till en arkivfil med WinZip (eller en liknande produkt) eller självextraherande .EXE. Också i dina spelfiler, inkluderar dessa dokument (i enkla MS-DOS ASCII-format):

  • VENDOR.DOC: Den här filen beskriver vad dina villkor är för andra människor att distribuera ditt spel. Till exempel kan någon i ett annat land vill sätta ditt spel på en CD bunt, så använd det här dokumentet för att ange vilka villkor de måste godkänna.
  • FILEID.DIZ: Denna fil läses av BBS: er (bulletin board system) som en kort beskrivning av ditt spel. Begränsa detta dokument till några rader information om dig och produkten.
  • ORDER.DOC: Om du vill sälja ditt spel och få pengar för det, använder denna fil för att ge beställningsinformation.
  • README.TXT: Denna standard READ ME filen innehåller information som du vill att användaren ska läsa innan du använder programmet. Vanligtvis inkluderar du ändringar i sista minuten, buggfixar och andra liknande toner.

Nu när ditt spel är redo att gå, att det snabbaste sättet att få ut det som finns att ladda upp den till så många BBS: er som möjligt och skapa en webbsida för det (om du har en egen webbplats). På så sätt kan människor få tillgång till ditt spel. Dessutom skadar det inte att du ska köpa några shareware skivor och ringa producenterna av cd-skivor för att se om de ska sätta ditt spel på deras nästa cd.

Därefter måste du bestämma om ett pris för ditt spel; inte vara för dyrt, men inte vara för billigt. Ett bra prisklass är vanligtvis $ 39 till $ 49, och detta belopp står i proportion till de flesta andra spel. Sälj inte ditt spel för $ 5. Det är garanterat att alla kommer att tro att det är dåligt -Efter allt, hur kunde allt det är bara fem dollar vara något bra?

Att få pengar är nästa problem. Först har du förmodligen kan bara hantera checkar eller postanvisningar, om du inte har ett kreditkort handelskonto. Om du bestämmer dig för att ha folk skicka checkar, få en postbox så att du inte avslöjar din gatuadress. Dessutom kan du använda PayPal eller Yahoo! Paydirect att göra enkla e-handel för dig.

Däremot kan du kontrakt ett företag att hantera e-handel för dig. Företagets personal tar kreditkortsbeställningar, tillåter människor att ladda ner din produkt från deras webbplats, och skickar pengarna till dig en gång i månaden. Kostnaden för dessa tjänster varierar från gratis till upp till 50 procent provision på vinsten, så leta! Här är ett par företag som du kan prova:

  • RegNow
  • SoftWrap

Om du har ett Internetabonnemang, skapa en webbplats för ditt företag och placera din produkt på webben för nedladdning. Oroa dig inte om du inte har råd med en fullt utvecklad domännamn och 50MB webbplats med CGI-skript och Frontpage extensions. De flesta Internet-konton inkluderar 3MB till 5MB för en personlig webbplats som du kan sätta ditt spel på gratis. Adressen kan se ut ungefär som www.provider.com/~you, men sånt är livet. Och naturligtvis kan du använda gratis webbhotell som körs under leverantörer som Yahoo! GeoCities, men de annonser som visas för kunden är irriterande, så använd en riktig webbplats.

För att göra allt från boken, starta en liten enskild firma och få ett verksamhetstillstånd och bankkonto. Starta ett litet företag kostar allt från $ 30 till hundratals dollar per år, beroende på ditt tillstånd. Bankkontot är oftast gratis att öppna för enskilda näringsidkare (en liten avgift eller initial insättning för vissa banker). Ring din lokala länet kontorist kontor eller handelskammaren att ta reda på om dina lokala lagar. Du kanske vill rådfråga skatterådgivare eller läsa en bra bok i ämnet innan du gör något.

Det var allt. Skriv spelet, gör en .zip-fil med den extra information och beställning dokument, sedan ladda upp ditt spel till varje webbplats du kan (start genom att söka efter spelet webbplatser på webben och länken från det). Prova dessa webbplatser:

  • Lycklig valp
  • CNET
  • Download.com
  • Adrenaline Vault

Dessutom kan du ladda ner eller köpa en webb spindel eller bot som laddar upp din information till hundratals webbplatser för dig! Du kan hitta ett antal spindlar eller robotar genom att bara skriva bot eller spindel i din favorit sökmotor.