Vilka är de olika typerna av Barbell Equipment?

November 27

I en värld av fysisk kondition, har termen skivstång alltid varit synonymt med muskeluppbyggnad. Det finns flera typer av skivstång utrustning, riktade mot särskilda muskel områden i armar och ben beroende på avrättningar. Denna utrustning används ofta under tunga tränade såsom tyngdlyftning och styrkelyft träning. Bland dessa huvudtyper av skivstång utrustning är standard skivstång, den tjocka handtag skivstång, EZ curl bar och Triceps fältet.

De flesta standard skivstång set består av en lång stål eller järnstång, en uppsättning av kragar, och olika plattor placeras på varje ände av stången. Den järnstång är vanligtvis mellan fyra fot (1,2 meter) till sju fot (2,1 meter) lång, beroende på användnings syfte. Kragar används för att säkra plattorna på stången så att vikterna glider av under träning. De flesta vanliga skivstång plattor har ett hål i mitten mäter ungefär en tum (25 millimeter) i bredd där järnstången lätt kan glida in. Olika storlekar av plåtar används vanligen, från £ 1 (0,5 kg) till 55 pounds (25 kg).

En typ av skivstång utrustning är den tjock hanteras skivstång, vilken är utformad för att testa en athleteâ € s grepp. Ju tjockare baren, desto större svårigheten att gripa med händer och fingrar. Detta resulterar ofta i en dramatisk ökning av stress på handlederna, underarmar och händer under övningarna. Denna typ av skivstång utrustning används främst för overhead pressar och Dead tävlingar.

En annan typ av skivstång utrustning är EZ curl bar. Detta är en modifierad bit skivstång utrustning som används för övningar som riktar biceps eller musklerna i överarmen. Dess framträdande drag är den böjda utseende handtag området, vilket ger underarmen och handleder en naturlig position. Med detta modifieringar, är smärta i handleden och risken för skador orsakade av repetitiva stressen minskas kraftigt.

Den Triceps bar är en typ av skivstång utrustning som ser ut som en bur med två parallella handtag för varje arm för att greppa. Som läget för armens grepp ändras från horisontell till vertikal position under övningar, effekten på målgrupp triceps musklerna blir mer isolerade och fokuserad. Triceps muskler är de stora musklerna oftast finns på baksidan av överarmen. I likhet med EZ curl bar, den Triceps fältet minskar också stressen placeras på handleden hos användaren.

Dessa olika typer av hantelutrustning är bra för att stimulera musklerna att växa när de används i enlighet med detta. Det rekommenderas att man måste vara försiktig och medveten om de rätta rörelserna när du använder den här utrustningen. Felaktig användning är ofta kontraproduktivt och kan leda till onödiga skador.

  • Ett stål eller järnstång är en vanlig typ av skivstång utrustning.
  • EZ curl barer har en böjd greppområdet och rikta överarmarna.
  • Barbell set består av en stålstång, kragar och vikter.
  • Standard skivstång utrustningen ingår en rak bar och viktskivor.