Vad är Integrativ Manuell Terapi?

December 2

Integrativ manuell terapi (IMT) är en form av karosseri som används för att diagnostisera och behandla dysfunktion av bodyâ € s olika system och återställa hela hälsa. Som namnet antyder är det en integrativ terapi modell bygger på konceptet att dessa system är beroende av varandra och relaterade. Utvecklad av läkare och sjukgymnast, Sharon Weiselfish-Giammatteo, använder denna terapi icke-invasiv, hands-on tekniker för att uppnå och bibehålla en optimal wellness för hela människan. Dessutom, liksom många andra somatiska modaliteter föreslås att kroppen är programmerad för självläkning.

IMT tekniker rikta främst lederna, bindväv, reflexpunkter, och dygnsrytmen är unika för varje system av individen. Därför innehåller denna terapi principerna om akupunktur, zonterapi och osteopatiska tekniker. Naturligtvis förkroppsligar det också olika avancerade massagetekniker.

Syftet med integrativ manuell terapi utövare är att identifiera och isolera områden av dysfunktion i kroppen och dess olika system. Detta är en process som normalt börjar med en inledande intervju med den enskilde, samt en genomgång av hans eller hennes sjukdomshistoria. Vid denna tid, kommer terapeuten lär hur klienten ser på sin egen hälsostatus utifrån de etiketter som används för att definiera tidigare förhållanden eller funderingar. Dock kommer utövaren sedan gå mot diagnostik fasen av behandlingen för att avslöja den verkliga ursprung sjukdom eller obehag.

Medan IMT tar verkligen funktionell och strukturell teori i beaktande, är det ingalunda begränsat till heller. I själva verket försöker integrativ diagnos för att upptäcka hur de olika kroppssystem kanal och kommunicera med varandra. För att komma åt den här informationen, utövaren tillämpar en serie mjuka kranar med händerna kallas palpations. Genom att göra så, kan terapeuten "lyssna" efter signaler på nedskrivningsbehov eller begränsning genom att upptäcka störningar av dygnsrytmen i samband med varje system. Detta lyssnande sträcker sig från ytan för muskler, leder och ben för immunsystemet, cirkulationssystemet, lymfsystemet, etc.

Baserat på de diagnostiska resultaten, kommer utövaren sedan rekommendera en hel kroppsbehandling för att korrigera eventuella obalanser. Behandlingen inkluderar ofta kost och livsstilsförändringar och, kanske, avgiftning av miljögifter. Nyckeln till behandling, är emellertid hela kroppen orientering. Till exempel, doesnâ integrativ manuell terapi € t allmänhet itu nacke eller rygg direkt. Istället är behandling inriktad på att återställa balansen till sekundära system som kan överföra stress dessa områden att manifestera som smärta.

  • Zonterapi är en massageteknik där tryckpunkter på händer, fötter och öron är manipulerade för att positivt påverka andra delar av kroppen.
  • Zonterapi ingår i de tekniker som används av integrativa manuella terapi utövare.
  • Integrativ manuell terapi integrerar principerna om akupunktur och zonterapi.