Vad orsakar blodblåsor?

November 12

Blod blåsor är en typ av blister fylld med blod i stället för den klara vätskan som vanligen förknippas med blåsor. De orsakas av en bristning i blodkärlen på undersidan av Skina € s yta, vanligtvis orsakar genom någon form av trauma, till exempel snatta.

Liksom alla former av blåsor, blodblåsor bildas på det övre lagret av huden. De är bodyâ € s naturliga reaktion på tryck eller skada. Det som skiljer dem från andra blåsor är det faktum att det trauma orsakade blodkärlen under huden att brista.

Det vanligaste området för dessa blåsor att visas är på fötterna, som är särskilt utsatta för blåsbildning. De är ofta orsakade av skor som inte passar ordentligt och nypa eller sätta press på fötterna. bär rätt storlek skor minskar risken för att utveckla någon typ av blåsor och andra fotproblem.

En person kan också utveckla blåsor blod efter att skållas eller brännas, bland annat från solbränna. De kan också utvecklas som svar på allergiska irriterande, virala hudinfektioner och svamp hudinfektioner. Överdriven friktion, såsom den som orsakas av skyffla eller kratta för en tidsperiod utan att bära handskar, kan också leda till deras utveckling.

För det mesta, gör blodblåsor inte kräver särskild läkarvård. De som är svår eller att dyka upp igen, dock kan kräva behandling. Likaså de som orsakas av förhållanden som hotar en persona € s hälsa på andra sätt, till exempel brännskador och infektioner, bör kontrolleras av läkare eller sjuksköterska.

När vård av blodblåsor hemma, bör människor försöka undvika poppar dem. Detta kan leda till infektion och kan bromsa bodyâ € s naturliga läkningsprocessen. Blåsor bör täckas med ett mjukt förband, så att de inte störs när de läker. Om blåsan gör pop bör den resulterande fickan på huden inte skalas bort. I stället bör det organ tillåtas att läka området på egen schema.

Blod blåsor bör också tvättas ofta för att hålla dem borta från irriterande. Tillämpa zinkkräm till området kan också hjälpa torka upp blåsan och påskynda läkningsprocessen. När blåsorna sönder, men de bör behandlas med antiseptiskt för att förhindra infektion.

  • Bära illasittande skor kan orsaka blåsor blod.
  • Virus hudinfektioner kan orsaka blodblåsor.
  • Blod blåsor kan uppstå efter en kraftig solbränna.
  • Blod blåsor orsakas av brustna blodkärl.