Vad är grekiska lasagne?

March 21

Ett antal länder i Medelhavsområdet har var lite olika sätt att förbereda bakade pasta gryta som kallas lasagne. Den mest ikoniska grekiska recept lasagne kallas pastitsio, som bokstavligen betyder "det ser ut som en enda röra." När grekiska lasagne pasta, kött, ost och sås är noggrant tillverkade dock denna maträtt så tilltalande för ögat som den är till magen.

Många lasagne recept använder pasta som skärs i breda, platta remsor, som prydligt dela de olika avsnitten. Grekiska lasagne sektioner är utformade i ett påfallande annorlunda sätt. Långa, rörformiga pasta som penne eller bucatini, eller till och med trubbiga sorter som armbågen makaroner, används i stället för pastablad. Ibland tvättas i vissa ägg för sina formkvaliteter, kan pastaskikten effektivast läggas i motsatta riktningar när längre rör av pasta används.

Efter smörjning en djup bakplåt, är lagren bildas med ingredienser som monterats i förväg. Först är ett skikt av pasta, som vetter i en enhetlig riktning om tillräckligt länge. Detta är ofta beströdda med riven parmesan eller Kefalotiri ost för en lätt saltning effekt. Sedan kommer ett skikt av köttfyllning, och ännu ett skikt av tubed pasta & dash; denna gång i motsatt riktning som den första raden, om möjligt. Den grekiska lasagne sedan toppade med en bindande krämig ostsås.

Den grundläggande konstruktionen av grekisk lasagne är enkel, men fyllningen kräver lite finess. Grekisk lasagne fyllning görs genom grillning antingen marken lamm eller nötkött i smör vitlök och tärnad lök. När kokta, köttet kombinerat med en distinkt blandning av medelhavs kryddor. Dessa inkluderar muskot, kanel, persilja, allt krydda, och skalade, tärnade tomater. Vissa kockar inkluderar ca 0,5 kopp (225 ml) av vitt vin med dessa andra kryddor, sedan fortsätta att koka fyllningen tills sprit smaken bränns av. När klar, några kockar rör i en äggvita till fyllningen för att hjälpa den att binda till de andra ingredienserna.

Den gräddsås, kallas en bechamel, är en annan viktig komponent i den grekiska lasagne som tar viss koncentration. Kombinera smör, mjöl, mjölk, salt och peppar med ytterligare två ägg och kompletterande mängder muskot och riven ost, är gräddsås ansvarig för bindning grytan på ett sätt som kommer att lägga till, inte förringa, dess smak. Det kommer att långsamt och likformigt hälls över pasta och fyllning lager innan bakning. Vissa kockar använder en extra-tjockt lager av ost för en extra-brun beläggning; andra använder en fransk Morney sås istället för bechamel, föra några Gruyere ost smak till ekvationen.

  • Den bechamel sås är en integrerad del av den grekiska lasagne.
  • Köttfärs eller lamm kan vara med i den grekiska lasagne.