Vad är en styr Brake?

March 24

En styrbroms är en anordning som tillåter en operatör att vända eller styra ett fordon genom att tillämpa en broms. Typiska fordon som använder en styr bromssystem är bulldozers, traktorer och flygplan. Styrbromsen fungerar genom ansättning av bromsen på den sida av fordonet som motsvarar med den riktning operatören önskar att vända. Genom att tillämpa den vänstra bromsen, kommer bilens högra sida fortsätta trycka fordonet runt till vänster och en vänstersväng kommer att inträffa. Genom att tillämpa båda bromsarna, kommer fordonet stannar.

Denna typ av system infördes först på Caterpillar spår drivna traktor eftersom det förbjudet konventionella styrkomponenter. De viktigaste är baserad på samma mekanik som styr en båt. Genom att placera resistens mot en sida av farkosten, är det tvingas att svänga runt motståndet, vilket resulterar i en sväng.

Styrbroms var anställd på konventionella hjultraktorer i ett försök att vända maskinens när man drar en plog. Kraften av plogen gräva i marken gjorde det svårt att vända traktorn med framdäcken. Genom att anbringa tryck till en hjul i taget, kunde operatören styra riktningen av traktorn samtidigt hålla gasreglaget tillämpas och plogen i marken. Detta resulterade i mycket rakare fåror och snyggare fält.

Många flygplan använder en styrbroms för att slå vid manövrering på marken. Piloten bromsen på hjulet representerar riktningen att planet måste vända och skjuter gasreglaget framåt. Planet roterar runt bromshjulet och svängen är avslutad. Detta kan vara en mycket svår och farlig procedur vid start och landning hastigheter. Piloter arbetar hårt för att uppnå en smidig tillämpning av bromsarna vilket resulterar i mjuka svängar.

Många race bilbyggare utforma en broms cut-off switch i ovala spåra bilar som resulterar i en typ av styrbroms. Genom att eliminera den högra frambromsen, är mycket lättare att vända in i vänstra hörnet bilen. Föraren har möjlighet att justera broms partiskhet mellan främre och bakre delen av tävlingsbilen samt att skära rätt frambromsen off. Denna ansökan är särskilt vanligt på smuts spåra bilar där föraren platser bilen i hörnet på ett kontrollerat avdrift eller bild. Nackdelen med detta styrbroms är att det orsakar många bilar att snurra ut när bromsarna måste tillämpas plötsligt att undvika ett missöde.

  • Flygplan använder typiskt en styrbroms.
  • Bulldozers använder typiskt ett styr bromssystem.