Vad är Dairy-Free Cream Cheese?

March 15

Mejeri fria cream cheese, som vanligtvis äts av veganer eller personer som inte kan smälta mjölkprodukter, kan tillverkas av en mängd olika ingredienser. Denna typ av imitation ost tillverkas av en olja, ett protein, pärmar och aromer som hjälper det att se, känna och smaka som riktig gräddost, som är en av de enklaste typerna av ost till efterlikna. För att efterlikna smaken av riktig gräddost, vilket är mild, något söt och lite syrlig syror läggs för att göra det surt och socker för att göra det söta. Texturen kan återskapas genom att blanda ingredienserna tillsammans grundligt och sedan tillsätta tandkött och bindemedel för att göra blandningen mycket tjock.

En blandning av olja och protein är basen för mejerifria gräddost. Folk gör denna typ av imitation ost hemma använder ofta nötter, särskilt cashewnötter, eftersom de ger en bra blandning av olja och protein och har också en mild smak som påminner om färskost. Kommersiellt gjorde mejeri-fri färskost vanligtvis blanda palm, soja, eller kokosolja med sojaprotein pulver eller tofu. Oavsett olja och protein en person använder, måste dessa ingredienser blandas samman tills de är mycket krämig.

Real färskost är lätt syrlig smak. Den syrlighet är en följd av förekomsten av mjölksyra, som är avfallsprodukt som släpps in i osten som vissa arter av bakterier konsumerar laktos. Kommersiellt gjorde mejeri-fri färskost kommer ofta använda icke-mejeri mjölksyra till sura imitation färskost. För att skapa icke-mejeri mjölksyra, samma typer av bakterier måste livnära sig på laktos från en icke-mejeri källa. Hemlagad mjölkfri färskost gör vanligtvis användning av citronsyra, såsom citronsaft, istället för mjölksyra eftersom citronsyra är lättare att hitta.

Den naturliga sötma av riktig gräddost måste också återskapas när de gör mejeri fria gräddost. Många recept helt enkelt använda en liten mängd socker för att göra oljor och proteiner i den konstgjorda färskost sött. Artificiella cream cheese recept som använder nötter som bas för osten brukar inte kräver tillsats av något socker eftersom nötter har tillräckligt naturligt socker i dem att söta osten något.

Likna uren av färskost är den svåraste delen av att göra mejerifria cream cheese. För att få texturen höger, majsstärkelse vanligtvis används för att binda samman ingredienserna. Tandkött läggs också till oäkta färskost att göra blandningen mjuk, men ändå något seg. Att få proportionerna av ingredienserna höger är nyckeln i att återskapa strukturen på färskost.

  • Sojaprotein pulver kan användas för att göra mejerifria gräddost.