Vad är Italian Cheesecake?

September 3

Italienska cheesecake är en dessert gjord av ricottaost, socker, grädde, ägg och vaniljextrakt. Vissa mindre traditionella recept kan kräva tillägg av färskost eller mascarpone ost. Cheesecake bakas i ugnen och kylda före servering. Det kan göras med eller utan en skorpa. Den övre delen av en italiensk ostkaka vanligen beströdda med florsocker, men kan också vara toppad med frukt, vispad grädde, eller chokladsås.

Ricottaost är den viktigaste ingrediensen i en traditionell italiensk ostkaka. Små mängder av mascarpone eller färskost kan också användas i vissa recept. Den ricottaost kombineras i en skål med andra ingredienser, såsom socker, ägg, grädde och vaniljextrakt och blandas ordentligt med en elvisp tills en jämn konsistens uppnås. Ytterligare ingredienser, såsom smaksatta extrakt eller smält choklad, kan kombineras med basen ingredienser för att göra en smaksatt ostkaka.

Användningen av ricottaost resulterar i en ostkaka som är lättare och mindre krämig än en färskost baserad ostkaka. Även med noggrann blandning denna typ av ostkaka tenderar att ha en kornig textur efter den gräddas, på grund av egenskaperna hos ricotta. De flesta italienska cheesecake recept använder också mindre socker än en traditionell ostkaka, vilket gör det en efterrätt som inte är alltför sött.

En italiensk ostkaka kan göras med eller utan en skorpa. Om en skorpa är påkallat, är det typiskt genom att kombinera antingen krossade Graham crackers eller kakor med smält smör och trycka ingredienserna i en springform pan. Cheesecake smeten hälls över jordskorpan, eller hälls direkt in i springform pan om ingen skorpa används, och bakas i en ugn.

Majoriteten av italienska cheesecake recept kräver kakan som ska bakas i en och en halv timme. Efter önskad gräddningstiden har gått, är ugnen avstängd, men kakan är kvar att vila inne för ungefär en halvtimme. Denna extra tid i den fortfarande varma ugnen krävs för att förhindra ostkaka från att kollapsa eller sprickbildning. När ostkaka är klar att flyttas, är det oftast placeras i kylskåp för att kyla i flera timmar.

Den traditionella toppning för en italiensk ostkaka är en damning av strösocker, men andra toppings kan användas till sin personliga smak. Vispgrädde, färsk frukt, eller chokladsås är vanliga pålägg. Medan en italiensk ostkaka brukar serveras kyld, kan det också serveras i rumstemperatur.

  • Ricottaost och grädde används i italiensk ostkaka.