Vad är Corn Crab Soup?

September 7

Krabbkött är en delikatess över hela världen, ofta huvudrollen i rätter som en söt-ännu-salta protein. När en grönsak som majs, som också är både söta och salta, är gift med krabba i en ört-laden lager, kan effekten bli överdådiga. Flera majs krabba soppa recept är tillgängliga, från dem med en lätt asiatisk smak till andra skryter en amerikaniserad Creole bett.

De två viktigaste ingredienserna i majs krabba soppa bör vara frisk, särskilt på grund av de centrala rollerna de kommer att spela. Den skiftande medley av andra ingredienser spelar precis lika viktigt en del, dock. Kycklingbuljong, lök, potatis, selleri och paprika kommer att låna mer smak när hackade och tärnade till utgångs grunden för soppan.

Längst ned i en djup panna belagd i vegetabilisk olja, är grönsakerna kokas tills helt sauteed. Några, som stjärnkocken Rachel Ray, krydda grönsakerna med gamla Bay smaksättning, salt och peppar. Hackad vitlök är en annan möjlighet. Lägga för mycket, kunde dock övermanna krabba och majs.

Efter en lätt stänk med mjöl och ytterligare några minuter av fräs tid, vegetabiliska eller kycklingbuljong rörs in, ibland tillsammans med mjölk eller grädde. Den slutliga buljongen därefter förs till en sjuda i minst fem minuter för att säkerställa potatisen igenom kokta. I slutet, eftersom de inte kräver så mycket tillagningstid, schablonbelopp krabba kött och så mycket majs som önskat kan läggas att avsluta tillagningen. Detta är hur majs krabba soppa är gjord med en New England tillvägagångssätt.

Specialiserade tekniker kan förbättra det slutliga resultatet. Istället för att stänka mjöl på grönsakerna under fräs, vissa kockar gör vad som kallas en roux - en uppvärmd blandning av mjöl och smör - i förväg, sedan sakta häll det i soppan efter att ha lagt mjölken. Vifta är en annan vanlig teknik för att ge soppan en frothiness och ytterligare gifta smaker.

I bayous av Cajun land, är en majs krabba soppa med ett lagerblad, Cajun krabba koka krydda, och Worcestershire. I Kina kan kockar lägga ingefära, vitlök eller soja för den önskade balansen av sött och salt, sedan accent slutprodukten med kokt äggvita. Lägga salladslök eller ens varm sås i slutet är ett annat sätt att ge majs krabba soppa bettet det kan saknas på egen hand.

  • De söta smaker av krabbkött komplettera säden i majs krabba soppa.
  • Ungefär som krabba, bör majs används i majs krabba soppa vara färsk.
  • Corn krabba soppa är gjord med hjälp av kycklingbuljong.