Vad är en Hi-Speed ​​USB Host Controller?

March 25

Universal Serial Bus (USB) är en in / utport standard för datorer och digital utrustning, som möjliggör en enkel överföring av data via en direkt förbindelse eller kabel. Den ursprungliga USB standardutförande har ersatts av hi-speed versioner. En Hi-Speed ​​USB-värdstyrenhet hänvisar till hårdvaran inuti datorn som ger USB-funktionalitet Hi-Speed ​​till hamnarna.

USB först kom ut på marknaden i november 1995, men den nya standarden hade kompatibilitetsproblem. Dessa buggar behandlades och den efterföljande USB-version nu kallas "original" USB 1.1. Den dataöverföringshastighet (DTR) för USB 1.1 var imponerande på 12 megabit per sekund (Mbps), och det var tänkt att ersätta långsammare parallella och seriella portar för kringutrustning. De första enheterna att bli allmänt antagits för USB-portar var tangentbord och möss. Skrivare, skannrar, externa bandstationer och andra enheter som följts.

Som krav på snabbare dataöverföring ökat, en nyare version av USB svarat på samtalet. USB 2.0 har maximala datahastigheter på 480 Mbps, 40x snabbare än original USB. Datorer som stödde den gamla standarden krävs en ny höghastighets USB-värdstyrenhet för att dra nytta av de högre hastigheter. Enheter som gjorts för den nya standarden 2.0, som minnen och digitalkameror, skulle standard till de gamla, långsammare överföringshastigheter om ansluten till en dator med en USB 1.1 controller installerad.

En Hi-Speed ​​regulatorn är inbyggd i moderna datorer, medan äldre datorer kan uppdateras med hårdvaran. En regulator är billig och kan köpas överallt datorer säljs. Det är ett kort som enkelt installeras i alla tillgängliga kortplats på moderkortet. Ryggvända platta av regulatorn ger två eller flera Hi-Speed ​​USB-portar.

För att dra nytta av USB 2.0 hastigheter, både datorn och enheten ansluten till USB-porten måste både stödjer standarden 2.0. En Hi-Speed ​​USB-värdstyrenhet kan inte göra en USB 1.1-enhet arbetar vid 2.0 hastigheter. Hi-speed styrenheter är bakåtkompatibla, men föll tillbaka till den långsammare standarden 1.1 för enheter som kräver det.

En av de många fördelarna med USB-portar är att de kan fungera i en kedja, och en styrenhet kan styra flera USB-portar. Om en dator inte har tillräckligt med portar för användarens behov, kan en USB-hubb sättas. Navet ansluts till en enda USB-port och samtidigt erbjuda en "vik" av ytterligare portar. Vissa enheter kan kräva en direkt port eller en hubb, dock. Powered hubbar har egna A / C adapter.

  • En USB-kabel.
  • USB-kablar används för att ansluta enheter - t.ex. skrivare, tangentbord och musikspelare - till datorer.