Roberts Regler och Motioner som ger en fråga igen innan församlingen

March 30

Bland alla regler i ROBERTA € s regler, få är viktigare än regler som hindrar någon från oupphörligt kräver din grupp att rösta om och om på i huvudsak samma rörelse. Det finns ett verkligt behov av ett par grundläggande principer för parlamentarisk lag som syftar till att hålla minoriteten från att kontrollera frågor genom att bära ner majoriteten:

  • Efter du € ve skaffas en motion (Motion A), itâ € s inte för att underhålla en annan rörelse (Motion B) som föreslår i huvudsak samma fråga som den som redan beslutats (Motion A).
  • Ändra något som församlingen redan har beslutat shouldnâ € t vara så enkelt som att beslutet i första hand. Beroende på situationen, placerar roberta € s regler restriktioner för vem som kan begära att ett beslut ska revoted på i samma möte, och det parlamentariska myndigheten kräver en högre röst, ett meddelande, eller kanske både en högre röst och ett meddelande för motioner revisited i senare möten.

Oavsett situation, för det mesta när du bestämmer något, € youâ ve gjort allt talar du behöver göra och du € re redo att gå vidare. Men att? € s inte alltid fallet.

Senare i ett möte, får ny information kommit fram som påverkar ett beslut din grupp har redan gjort. Eller något kan förändras över tiden, och gamla rutiner bara inte längre fungerar.

Roberta € s regler ger dig ett sätt att se över de frågor och ändra din kollektiva sinne. General Robert var ingenjör, och han klokt förutsatt ett sätt för din grupp att gräva sig ut ur ett hål utan att få alltför lerig i processen. . Oavsett situationen, kan du hitta rätt verktyg i rörelser som Bring en fråga igen innan församlingen Dessa rörelser är följande:

  • Ompröva
  • Upphäva eller ändra något som tidigare antagits
  • Ansvarsfrihet en kommitté
  • Ta från tabellen

Denna tabell ger en kort genomgång av situationer där du använder dessa motioner.

När ska man använda de rörelser som Bring en fråga igen innan församlingen
OM du vill. . . Sedan Använd. . .
Revote på något du röstade på i detta möte Ompröva
Upphäva (eller slå ut) en motion som har antagits Upphäva Något tidigare antagits
Gör en ändring (eller ändra) en motion som har antagits Ändra Något tidigare antagits
Ta en avses rörelse ur händerna på en kommitté Ansvarsfrihet en kommitté
Resume väger en motion som du lagt på bordet Ta från tabellen